Pepperkakeskaal

Nämä herkulliset jälkiruokakulhot tekevät vaikutuksen illallisvieraisiisi!

Ainekset:

vaniljajäätelöä
kinuskikastiketta
tuoreita marjoja

Piparkakkutaikina:

150 g voita
2 dl sokeria
1 dl siirappia
1 dl kermaa
2 kpl mausteneilikkaa
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl pippuria
450 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl tomusokeria
1 munanvalkuainen


Valmistus:

Sulata kattilassa voi sokerin, siirapin ja kerman kera. Sekoita hyvin ja laita kulhoon murskatun neilikan kanssa.
Lisää inkivääri, kaneli ja pippuri. Siivilöi sekaan sitten jauhot ja leivinjauhe.
Noin 1 ruokalusikallisesta taikinaa saat yhden kulhon. Paista kulhot rapeiksi Wilfa TOPIT raudalla.

Täytä kulhot sitten vaniljajäätelöllä ja kinuskikastikkeella.


Vinkki! Pehmeällä taikinalla saat pahaan tuloksen.


Liittyy tuotteeseen:

 

 

 

 

Wilfa Topit

Tacoskjell

Tee itse tacokulhot – helppoa ja niin herkullista! Täytä tacot makusi mukaan esimerkiksiksi jauhelihalla, soijarouheeella, kanalla tai kasviksilla. Lisää salaattia, vihanneksia, juustoa ja tacokastiketta, guacamolea ja ranskankermaa.

Ainekset:

(12 kulhoa, valmistusaika n. 30 minuuttia)

5,5 dl polentajauhoja

5 dl vettä

1 tl suolaa

Valmistus:

Sekoita polenta, vesi ja suola paksuksi massaksi. Polentajauhot imevät itseensä hyvin vettä, joten jos taikina vaikuttaa liian paksulta, ohenna taikinaa lisäämällä hieman vettä.

Kaada 1tl öljyä vohvelikuppiraudan kumpaankin kuppiin ennen paistamista. Käytä yhtä kuppia kohden n. 1-2 ruokalusikallista taikinaa. Valmista kupit, taikinasta saat n. 12 kuppia.

 

Ruskista jauheliha tai valmista valitsemasi täyte tavalliseen tapaan. Raasta juusto, leikkaa vihannekset ja muut täytteet. Lisää tarjolle esimerkiksi guacamolea ja ranskankermaa.


Liittyy tuotteeseen

 

 

 

 

Wilfa Topit

kaneliset-vohvelikupit-web8-9 vohvelikuppia

Vohvelikupit:

2 luomukananmunaa
1 dl kookossokeria
1 dl kookosöljyä, sulana (tai sulaa luomuvoita)
3 dl täysrasvaisia mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ceylon-kanelia
½ tl piparkakkumaustetta
½ tl vaniljajauhetta

Laita vohvelikuppirauta lämpenemään. Vatkaa kananmunat ja kookossokeri vaahdoksi (noin 1 minuutin ajan). Vatkaa joukkoon sula kookosöljy. Hämmennä sekaan lopuksi kuivat ainekset. Anna taikinan paksuuntua noin 5 minuutin ajan. Voitele vohvelikuppirauta kookosöljyllä. Kun laitteessa palaa vihreä valo, lisää noin 1,5 rkl taikinaa yhteen kuppiin. Sulje kansi ja kiinnitä lukitusmekanismi. Paista vohvelikuppeja noin 3 minuutin ajan. Avaa kansi ja irrota kupit varovaisesti, esimerkiksi puista voiveitseä apuna käyttäen. Nosta kupit jäähtymään ja kovettumaan vadille ja valmista loput kupit samalla tapaa.

Jäätelö:

3 pakastettua banaania
2 rkl maapähkinävoita
2 rkl täysrasvaista kookosmaitoa
1 tl vaniljauutetta

Sekoita ainekset tehosekoittimessa tai vatkaimella, laita jäätelökoneeseen ja anna laitteen valmistaa jäätelöä n. 30-45 minuuttia.

 


Tutustu laitteisiin:

WBM-55_03_LR

Wilfa TOPIT WBM-550W

Vanilje XL ICM-2SB

Wilfa Vanilje XL ICM-2SB

suolaiset-vohvelikupit-web

Noin 6 vohvelikuppia

Gluteenittomat vohvelikupit:

2 luomukananmunaa
2 rkl koivusokeria
0,5 dl kookosöljyä, sulana (tai sulaa luomuvoita)
2 dl riisijauhoja
½ tl merisuolaa
muutama rouhaus mustapippuria myllystä
1 rkl pizzamaustetta

Laita vohvelikuppirauta lämpenemään. Vatkaa kananmunat ja koivusokeri vaahdoksi (noin 1 minuutin ajan). Vatkaa joukkoon sula kookosöljy. Hämmennä sekaan lopuksi kuivat ainekset. Voitele vohvelikuppirauta kookosöljyllä. Kun laitteessa palaa vihreä valo, lisää noin 1,5 rkl taikinaa yhteen kuppiin. Sulje kansi ja kiinnitä lukitusmekanismi. Paista vohvelikuppeja noin 3 minuutin ajan. Avaa kansi ja irrota kupit varovaisesti, esimerkiksi puista voiveitseä apuna käyttäen. Nosta kupit jäähtymään ja kovettumaan vadille ja valmista loput kupit samalla tapaa.

Kasaa kupit täyttämällä ne bataatti-papuseoksella ja guacamolella. Nypi pinnalle tuoreita korianterin lehtiä ja halkaise päälle yksi kirsikkatomaatti

Bataatti-paputäyte:

1 iso bataatti
1 sipuli
1 (400 g) tölkki  purkki papuja
1 (250 ml) tölkki kaurakermaa
hyppysellinen merisuolaa
muutama rouhaus mustapippuria myllystä
kasvisliemikuutio

Kuori bataatti ja leikkele se pieniksi kuutioiksi. Kuori sipuli ja kuullota se pienessä määrässä öljyssä pannulla. Lisää bataattikuutiot, pavut ja kaurakerma. Lisää mausteet ja hauduta noin 15 minuuttia tai kunnes bataatti on pehmennyt.

Guacamole:

2 avokadoa
1 tomaatti
1 punasipuli
1 valkosipulin kynsi
1 limen mehut
reilu kourallinen tuoretta korianteria
yrttisuolaa
muutama rouhaus mustapippuria myllystä
1 rkl kauracremefraichea

Halkaise avokadot ja poista kivet. Leikkele avokadon liha pieniksi kuutioiksi ja kaavi kulhoon. Paloittele tomaatti pieniksi paloiksi ja lisää joukkoon. Silppua sipuli ja valkosipuli ja lisää kulhoon. Purista sekaan limen mehut. Silppua joukkoon tuoretta korianteria. Lisää suolaa ja mustapippuria. Lusikoi sekaan kauracremefraichea ja hämmennä sekaisin.


Tutustu vohvelikuppirautaan:

WBM-55_01_LR