TUOTTEET

Wilfan valikoimasta löydät tyylikkäitä ilmankostuttimia sekä pieniin että isoihin sisätiloihin. Tutustu malleihin ja löydä omiin tarpeisiisi sopiva ilmankostutin!

Ilmankostutin
Lotus ultrasonisk luftfukter HU-4W
Ilmankostutin
Ilmankostutin
Ilmankostutin
Ilmankostutin
Ilmankostutin

JÄLLEENMYYJÄT

NÄIN ILMANKOSTUTTIMEMME  TOIMIVAT

Wilfan ilmankostuttimet käyttävät ultraääniteknologiaa ja niissä on moderni, tyylikäs muotoilu, jonka vuoksi niitä pitää mielellään esillä. Kaikki mallimme ovat hiljaisia, niillä on suuri höyrykapasiteetti ja niiden tuottama höyry leviää helposti ilmaan. Lisäksi laitteissa on säädettävä kosteustaso. Useissa malleissa on halutessasi käytössä myös tuoksutoiminto.

Lue lisää ilmankostuttimien toiminnasta sivun lopusta.

 

Kostutin tuottaa höyryä, jolla huoneeseen tulee optimaalinen kosteus ja kuivan ilman epämukavat vaikutukset vähenevät. Täydellisestä ilmankosteudesta on monta erilaista mielipidettä, mutta yleinen käsitys iholle parhaasta kosteudesta on 40-50 % kosteus. Me myös Wilfalla uskomme sen olevan näin. Talvella ilmankosteus laskee jopa 20 prosenttiin, jolloin on hyvä huolehtia kodin sisäilman riittävästä kosteudesta.

 

Talvi-ilma on kuivaa sekä ulkona että sisällä ja se aiheuttaa yleensä epämukavuuksia, kuten ärtyneet hengitystiet ja hiusten ja ihon erilaiset kuivuudesta johtuvat epämukavuudet. Ulkoilmalle emme voi tehdä mitään, mutta sisäilmaan voimme kuitenkin yrittää vaikuttaa. Riittävän kostea sisäilma vaikuttaa positiivisesti ja vähentää muun muassa kasvien kuivumista sekä liian kuivasta ilmasta johtuvia lattian ja seinän halkeamia.

Kodin ilman kostuttamisessa ei ole oikeaa tai väärää tapaa. Jotkut pitävät kylmästä höyrystä ja toiset kuumasta. Kylmä höyry voidaan kokea tuoreemmaksi, kun taas kuuma höyry antaa lämpimämmän ja kodikkaamman tunteen. Hybridimalleissamme sinun ei kuitenkaan tarvitse valita vain toista.

LISÄTIETOA ILMANKOSTUTTIMISTA

NÄIN ILMANKOSTUTTIMEMME TOIMIVAT

Kostuttimemme toimivat ultraääni-tekniikalla. Käytännössä laitteessa on metallilevy, joka värisee ultraäänitaajuudella. Värinä saa aikaan vesimolekyylien jakautumisen. Jakautuminen tuottaa sumua, joka leviää helposti ilmassa. Kyseinen prosessi on niin ympäristöystävällinen kuin hiljainenkin ja mahdollistaa lisäksi kylmän höyryn tuottamisen. Kylmää höyryä käyttämällä vältyt mm. ikkunan höyrystymiseltä.

Entä haluatko, että kotisi tuoksuu hyvältä? Useissa ilmankostuttimissamme on tuoksutoiminto. Lisää laitteeseen muutama tippa luonnollista tuoksuöljyä niin miellyttävä tuoksu leviää pian kotiisi.

MIELLYTTÄVÄMPÄÄ SISÄILMAA ILMANKOSTUTTIMELLA

On yksilöllistä, miten ilmankosteus koetaan, mutta yleensä sanotaan, että ilmankosteuden suositellaan olevan 40-50 %. Huonekaluille olisi kuitenkin parempi, että ilmankosteus olisi noin 50-60 %:n tasolla. Ottaen molemmat seikat huomioon, suosittelemmekin yleensä 45-50 % kosteustasoa. Useiden Wilfa-ilmankostuttimien avulla voit helposti asettaa sisäilmallesi halutun kosteustason ja laite säätää kosteuden automaattisesti toiveittesi mukaan.

LÄMMITÄ ILMANKOSTUTTIMELLA

Kostutin voi myös auttaa säästämään energiaa. Kostea ilma koetaan lämpimämmäksi, minkä vuoksi kotisi lämpötila voi olla alhaisempi. Lisäämällä kosteutta esim. 30-50 %, nousee ihmiskehon havaitsema lämpötila jopa yhdeksällä asteella. Tämä ilmiö on meille tuttu saunomisesta, kun vettä heitetään kiukaalle, niin vesihöyry tekee saunassa olevasta ilmasta huomattavasti lämpimämmän tuntuista.

MIELLYTTÄVÄ TALVI

Talvella monet ihmiset kokevat yhtäkkiä, että hiukset ja iho tuntuvat tavallista kuivemmilta ja että ilma vaikuttaa hengitysteihin negatiivisesti. Tämä johtuu siitä, että ulkoilma kuivuu, kun lämpötila laskee nollan alapuolelle. Kun taloon pääsee kylmää ulkoilmaa ja sitä lämmitetään, kosteus laskee minimiin. Toisin sanoen, se kuivuu kaikkialla. Investointi ilmankostuttimeen on fiksu tapa ratkaista monia talven aiheuttamia ongelmia.

MUUTAMIA KUIVAN ILMAN YHTEISIÄ VAIKUTUKSIA:

  • kuiva iho
  • ongelmia poskionteloissa
  • kurkun kuivuus
  • kuiva yskä
  • äänihuulten ongelmat
  • nenän ja / tai silmien ärsytys
  • kuivat ja halkeilevat huulet
  • hauraat kynnet
  • astman oireiden paheneminen
  • staattinen sähkö esim. vaatteissa ja kengissä