Suomen suurin kokonaan vegaaninen ruokakulttuuritapahtuma Vegemessut järjestetään Helsingin Kaapelitehtaan Merikaapelihallissa helmikuun viimeisenä viikonloppuna 24.-25.2.2018. Kaksipäiväinen tapahtuma tuo yhteen kiinnostavimmat ruokatrendit, foodiet, kotikokit ja ainutlaatuisen ohjelman.

Wilfa on mukana tapahtuman pääsponsorina ja tapahtumassa löydät meidät mm. omalta osastoltamme, jossa tarjoamme maisteltavaksi uutuus slow juicereilla valmistettua tuorepuristettua mehua ja blendereillä tehtyä vegaanista proteiinismoothieta.

”Vegemessut haluavat tavoittaa kaikki kasvisruoasta ja ruokakulttuurin kehityksestä kiinnostuneet.”, kertoo tapahtuman tuottaja Suvi Auvinen. “Vegemessut toivottaa kaikki tervetulleiksi. Haluamme näyttää messuilla, kuinka helppoa ja herkullista kasvissyönti on. Messuilla esillä olevat tuotteet ovat kaikki täysin kasvipohjaisia, ja valikoimaa löytyy eines- ja fastfoodista fine diningiin”, sanoo tapahtuman pääsuunnittelija Karry Hedberg.

Lauantaina 24.2. teemana on ruoan tulevaisuus, ruokainnovaatiot ja kulinarismi. Pääpuhujana lauantaina on professori Mark Post, hollantilainen farmakologi joka toimii professorina Maastrichtin yliopistossa sekä Eindhovenin teknillisessä yliopistossa. Professori Post esitteli vuonna 2008 ensimmäisenä maailmassa laboratoriossa kasvatetun keinolihapihvin. Tutkimus on kymmenessä vuodessa edennyt nopeasti, ja Post arvelee keinolihan päätyvän ravintoloihin jo muutaman vuoden sisällä.

Sunnuntaina 25.2. teemana on urheilu, ravitsemus ja ruoan etiikka. Pääpuhujana sunnuntaina on yksi maailman vahvimmista ihmisistä, saksalainen vegaani voimamies Patrik Baboumian. Baboumianin henkilökohtaiset ennätykset ovat penkkipunnerruksessa 210 kg ja kyykyssä sekä maastavedossa 360 kg. Baboumian osoittaa esimerkillään, kuinka kasvipohjaisella ruokavaliolla elävät urheilijat voivat kehittyä ja näyttää, että voima ja empatia voivat kulkea käsi kädessä.

Lisätiedot ja liput

Nähdään messuilla!

Julkaistu 26. tammikuu, 2018 i Uutiset