Marenkileivokset kahvivaahdolla
Ainesosat:
Noin 12 leivosta
Marenki
- 3 kananmunanvalkuaista
- 3 ¼ dl sokeria
- 1 tl omenaviinietikkaa
- 1 rkl kaakaojauhetta
Kahvivaahto
- 0,5 dl kuohukermaa
- 3 rkl jäähdytettyä vahvaa kahvia
- 50 g suklaarouhetta
- 1,5 rkl tomusokeria
Koristeluun
- Marjoja
Valmistus:
- Vatkaa kananmunanvalkuaiset vatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää sokeri vähitellen, jotta massa pysyy kuohkeana. Lisää omenaviinietikka.
- Lisää kaakaojauhe, ja sekoita se varovasti marenkimassaan kääntäen.
- Lisää marenkimassa pursottimeen ja pursota 12 marenkikakkua leivinpaperilla vuoratulle paistopellille.
- Paista kiertoilmaotoiminnolla 125 asteessa noin 35-40 minuuttia.
- Sillä aikaa kun marengit paistuvat voit valmistaa kahvivaahdon. Sekoita kuohukerma vatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää kylmä kahvi ja sekoita. Lisää lopuksi suklaarouhe ja tomusokeri. Sekoita.
- Lisää lopuksi kahvivaahtoa marenkileivosten päälle ja koristele marjoilla.
Kuva ja resepti: Ida Lawaetz