Lämpimän kesäpäivän kruunaa kylmä hedelmäsmoothie kesän parhaista mauista!

Auringonlaskusmoothie-web

Kahdelle

2 aprikoosia
1,5 dl mansikoita
puolikas cantaloupe-meloni (pakastettuna tai jääkaappikylmänä)
½ tl aitovaniljaa
4 dl kauramaitoa

Pese ja paloittele aprikoosit ja poista kivet. Pese mansikat ja poista kannat. Lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi smoothieksi.

Lisää tarvittaessa nestettä, mikäli haluat smoothiesta juoksevamman. Jos haluat smoothiesta makeamman, voit lisätä joukkoon myös banaania.

Tarjoa mahdollisimman kylmänä ja nauti!

 

 


Tutustu Wilfan tehosekoittimiin

Kun mehustat porkkanoita, yli jäävää kuitua ei kannata missään nimessä heittää roskiin! Tämä chutney maistuu mahtavalta crackerien kanssa naposteltuna!

089A7173-1_S300dpi

PORKKANACHUTNEY

n. 7dl valmista chutneya

5dl porkkanapulppia
1 punainen chilipalko
5cm pala inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
1⁄2 dl manteleita
60g vaaleita rusinoita
3⁄4 tl kardemummaa
2 tl suolaa
2dl kookos- tai ruokosokeria 1 dl omena-viinietikkaa
3 1⁄2 dl vettä

Mehusta porkkanoita ja ota talteen 5 dl porkkanapulppia.

Murskaa valkosipuli. Kuori inkivääri ja pilko se kapeiksi suikaleiksi. Halkaise chili ja poista siemenet. Hienonna chili. Paahda ja rouhi mantelit.

Laita kattilaan porkkanaraaste, valkosipuli, inkivääri ja vesi. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes porkkanat ovat kypsiä ja osa vedestä on haihtunut (n.10-15minuuttia). Sekoita hyvin.

Lisää viinietikka, sokeri, suola, rusinat, chili, mantelit ja kardemumma. Keitä vielä n. 20-25 minuuttia kunnes seos alkaa paksuuntua.

Säilö valmis chutney puhtaisiin purkkeihin. Tarjoile kahden päivän päästä crackereiden, keksien tai ruisnachojen kanssa.

 


Resepti liittyy Wilfa JuiceMaster -mehuprässiin. Tutustu tuotteisiin:

Lite er bedre enn nystekt, ferskt havrebrød. Saftig, sunt og godt. Men ikke gå i ”varmefella”. Bruk kun tempererte råvarer og kaldt vann. Hevingen skjer uansett, bare du gir brødet nok tid. Lykke til!

Havrebrod

Ingredienser:

750 g vann
670 g Møllerens siktet hvetemel
220 g Møllerens store havregryn
110 g Møllerens sammalt rug fin
15 g salt
25 g gjær
50 g maltekstrakt

Bruk romtempererte råvarer, og kaldt vann som du får fra springen. Vei opp alle ingrediensene i eltebollen og tilsett vannet. Men hold igjen 1 desiliter til senere i elteprosessen.

Elt deigen i 4 minutter på sakte fart for så å øke hastigheten litt. Spe inn den siste desiliteren av vannet litt etter litt til alt vannet er inne. Elt deigen til den begynner å bli blank og jevn i strukturen.
Når deigen er ferdig eltet settes deigen til modning i ca. 2 timer eller til den har begynt å heve ordentlig.

Ta deigen ut på bakebordet og del den i enten 3 små eller 2 store brød, alt etter hvor store former du har. Form brødene og legg dem i smurte former og sett brødene til heving. Når brødene står litt over kanten på formen er de klare til å stekes. Stryk brødene med vann og strø godt med store havregryn oppå brødene til dekor.

Bak brødene midt i ovnen på 220 til 230 grader i ca. 30 minutter til de har fått en gylden brunfarge.
Ta brødene ut og dunk i bunnen på brødene. Hører du en hul lyd? Da er brødene ferdige og kan avkjøles på rist.

Er brødene tunge og du ikke hører den hule lyden, bør brødene stekes lenger. Man kan også måle kjernetemperaturen på brødene. Når kjerne temperaturen har nådd 90 grader er brødene ferdige.

God appetitt!

Wilfa er stolt sponsor av Vi Elsker Deig, en ny nettside hvor Norges Baker- og konditorlandslag gir deg tipsene som gjør deg til en mesterbaker. Finn flere oppskrifter, tips og filmer på www.ViElskerDeig.no

Helppo ja maukas tomaattikeitto. Wilfa blenderin avulla keittojen tekeminen on helppoa, mutta ennen kaikkea se säästää aikaa ja tiskien määrää, kun kuuma keitto valmistuu suoraan blenderissä.

AINESOSAT

  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 1 keskivahva punainen chili (maista etukäteen kuinka vahva se on)
  • 1 tölkki kookosmaitoa
  • 700 g porkkanaa
  • Öljyä
  • 5-6 tl punaista currytahnaa
  • 5 dl kasvislientä
  • 1 tl hunajaa
  • 1/2 limeä
  • Lisää maun mukaan suolaa pippuria basilikaa.

VALMISTUS

Kuori porkkanat, valkosipuli ja lime. Poista chilistä siemenet, jos haluat erityisen voimakkaan maun voit lisätä chilit siemeneineen. Kaada ainekset blenderiin. Aseta keitto-ohjelma päälle. Käytä paininta apunasi tarvittaessa suurempien ainesosien alas painamiseen. Anna tehosekoittimen käydä, kunnes ohjelma pysähtyy. Mausta suolalla ja pippurilla ja tarjoile lämmin keitto suoraan blenderistä. Tarjoile tuoreen basilikan ja tuoreen mozzarellajuuston kanssa.


Tutustu tehosekoittimiin

Power Fuel XL Black

Wilfa Power Fuel XL Black PB1B-P2000

Wilfa PowerFuel Digital BPFD-1680GY

Wilfa Power Fuel Digital BPFD-1680GY

Wilfa Powerfuel blender BPF-1200B

Wilfa Power Fuel blender BPF-1200B

Tämä raakakeitto antaa energiaboostin ja valmistuu Wilfa Power Fuelilla nopeasti, kypsentämättä tai keittämättä vihanneksia.

keitto

2 hengelle

  • 2 isoa porkkanaa
  • 1 avokado
  • 1 valkosipulinkynsi 2 cm pala inkivääriä
  • 1⁄4 tl jeeraa
  • 1⁄4 tl kurkumaa
  • 1⁄4 tl jauhettua korianteria
  • 2 dl kuumaa kasvislientä
  • 1 rkl appelsiinimehua
  • 1 dl kookosmaitoa
  • suolaa, mustapippuria

Lisäksi:
kookoskermaa, kurpitsansiemeniä, yrttejä esim. minttua, lehtipersiljaa

Kuori ja pilko porkkanat, avokado, valkosipuli ja inkivääri. Mittaa kaikki keiton ainekset Power Fuel -blenderiin. Käynnistä keitto-ohjelma ja anna Power Fuelin soseuttaa ja kuumentaa keitto. Voit pitää painimen paikallaan ja seurata keiton lämpötilaa mittarista.

Ohenna keittoa tarvittaessa vedellä. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tarjoile keitto paahdettujen kurpitsansiemenien, kookoskerman ja tuoreiden yrttien kanssa.


Tutustu tehosekoittimiin

Wilfa Power Fuel blender BPF-1200S

Wilfa Power Fuel blender BPF-1200S

Wilfa PowerFuel Digital BPFD-1680GY

Wilfa Power Fuel Digital BPFD-1680GY

Wilfa Powerfuel blender BPF-1200B

Wilfa Power Fuel blender BPF-1200B

Täydellinen aloitus uudelle vuodelle. Höyryävän kuuma porkkanakeitto valmistuu helposti muutamassa minuutissa Wilfan Power Fuel tehosekoittimella.

Ainesosat:

  • 5 dl kylmää vettä
  • 1 appelsiini
  • 350 g porkkanaa
  • 1 pieni sipuli
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 3 cm tuoretta inkivääriä
  • 1 punainen chili (voi halutessa jättää pois)
  • 2 liemikuutiota, kana- tai kasvislientä
  • 1 dl manteleita

Lisää maun mukaan

  • suolaa
  • pippuria
  • korianteria

Valmistus:

Kuori kaikki vihannekset ja leikkaa paloiksi. Kuori appelsiini, valkosipulinkynsi ja inkivääri. Kaada vesi blenderiin ja lisää kaikki muut ainekset. Blenderi murskaa ja sekoittaa helposti suuremmatkin ainekset, kokonaisen appelsiinin ja kokonaiset mantelit. Laita kansi hyvin paikoilleen ja laita tehosekoittimen keitto-ohjelma päälle. Anna tehosekoittimen käydä, kunnes ohjelma on valmis ja laite pysähtyy. Mausta suolalla ja pippurilla ja tarjoile lämmin keitto saman tien. Koristele keitto tuoreella korianterilla ja manteleilla.


Tutustu tehosekoittimiin

Wilfa Power Fuel blender BPF-1200S

Wilfa Power Fuel blender BPF-1200S

Wilfa Power Fuel XL PB1B-P2000

Wilfa Power Fuel XL PB1B-P2000

Wilfa Powerfuel blender BPF-1200B

Wilfa Power Fuel blender BPF-1200B

NOPEAMMIN VALMISTUVAA KEITTOA SAA ETSIÄ. VIHREÄ HERNEKEITTO ON TERVEEELLINEN JA ERITTÄIN HYVÄNMAKUINEN, LISÄKSI SE VALMISTUU BLENDERILLÄ KÄDEN KÄÄNTEESSÄ. 

AINESOSAT:

  • 1 iso sipuli tai 2 pientä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 liemikuutiota, kasvis tai kana
  • Noin 7 dl vettä
  • 500 g pakasteherneitä
  • 1 kourallinen tuoretta minttua
  • 2-3 oksaa tuoretta timjamia
  • Suolaa ja pippuria maun mukaan
  • Hieman sitruunamehua, noin 1 rkl

Täytteeksi:

  • Muutama viipaloitu manteli
  • Ranskankermaa
  • Tuoretta minttua

VALMISTUS:

Kuullota sipuli öljyssä pehmeäksi. Kuullota valkosipulia pannulla pari minuuttia, mutta vältä ruskistamista. Laita blenderiin muiden ainesten kanssa ja sekoita keittoohjelmalla, kunnes keitto on kuumaa. Paahda manteliviipaleita keskilämmöllä kuivalla paistinpannulla. Päälle keitto manteleilla, creme fraichella ja tuoreilla yrteillä. Tarjoile hyvän leivän kera, mielellään voissa paistettua hapantaikinaleipää.


Tutustu tehosekoittimiin

Wilfa Power Fuel blender BPF-1200S

Wilfa Power Fuel blender BPF-1200S

Wilfa PowerFuel Digital BPFD-1680GY

Wilfa Power Fuel Digital BPFD-1680GY

Wilfa Powerfuel blender BPF-1200B

Wilfa Power Fuel blender BPF-1200B

mustikka-syreeni-smoothiekulho-webMustikka-syreenismoothiekulho

Kaunis ja maukas kesäkuinen smoothiekulho yhdistää mustikan ja syreenin kauniit maut

Kahdelle

2 dl mustikoita (tuoreita tai pakastettuja)
1 pakastettu banaani
2 dl kookosmaitoa, jääkaappikylmänä
0,5 dl kaurahiutaleita
½ tl aitovaniljaa
pieni kourallinen syreeninkukkia

Pinnalle:
syreeninkukkia
pistaasipähkinöitä
kookoshiutaleita

Lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi seokseksi. Lisää tarvittaessa nestettä. Kaada kulhoihin ja ripottele pinnalle murennettuja pistaaseja, kookoshiutaleita ja syreeninkukkia. Tarjoa ja nauti!


Tutustu Wilfan tehosekoittimiin

wilfa_lightweight-kahvijaateloValloittava vegaaninen kaakaokahvijäätelö

3 dl cashewpähkinöitä (liotettuna 15-30 min)
1 tölkki (400 ml) täysrasvaista kookosmaitoa
3 kypsää mustapilkullista banaania
3 rkl pikakahvijauhetta tai 30g kahvia uutettuna kookosmaitoon
3 rkl raakakaakaojauhetta
1 tl vaniljauutetta (tai ½ tl aitovaniljajauhetta)

Pinnalle:
pikakahvijauhetta
raakakaakaonibsejä

Uuta kahvi kookosmaitoon. Käytä n. 30 grammaa tummapaahtoista kahvia vastajauhettuna karkeaksi. Lisää kookosmaito ja jauhettu kahvi kattilaan ja lämmitä miedolla lämmöllä muutama minuutti koko ajan sekoittaen. Siivilöi kookosmaito sitten tiheällä siivilällä ja anna jäähtyä. Vaihtoehtoisesti voit käyttää pikakahvijauhetta, jota ei tarvitse uuttaa kookosmaitoon.

Jos sinulla on tehokas blenderi, cashewpähkinöiden liotus ei ole välttämätöntä. Mikäli olet liottanut pähkinöitä, kaada liotusvesi pois ja huuhtele pähkinät.

Annostele pähkinät tehosekoittimeen ja hienonna hienoksi muruksi. Lisää kookosmaito ja sekoita tasaiseksi. Pilko sekaan banaanit, lisää (pikakahvijauhe,) kaakaojauhe ja vanilja. Sekoita tasaiseksi. Tarkista maku ja lisää halutessasi jotain mausteista. Kaada seos jäätelökoneeseen ja valmista jäätelöä koneen ohjeen mukaisesti. Valmistusaika on noin 30 – 40 min.
Mikäli haluat jätelöstä kovempaa, pidä jäätelöä pakastimessa puolisen tuntia.

Tarjoa esimerkiksi raakakaakaojauheen tai kahvijauheen kera!


Suositellut tuotteet:

Wilfa ICM-C15 Vanilje Jäätelökone

Wilfa ICM-2SB Vanilje XL Jäätelökone

PB-1200B_RawFuel_LR

Wilfa Power Fuel Tehosekoitin

wilfa_knockout-kahvijaatelo

KNOCKOUT eli Tajunnan räjäyttävä valkosuklaa-kahvijäätelö

5 dl luomukermaa
5 dl täysrasvaista luomumaitoa (tai kondensoitua maitoa)
2 luomukananmunaa
0,5-1 dl kookossiirappia tai vaahterasiirappia
3 rkl pikakahvijauhetta tai 30g kahvia uutettuna kermaan

50 g valkosuklaata

Uuta kahvi kermaan. Käytä n. 30 grammaa tummapaahtoista kahvia vastajauhettuna karkeaksi. Lisää kerma ja jauhettu kahvi kattilaan ja lämmitä miedolla lämmöllä muutama minuutti koko ajan sekoittaen. Siivilöi kerma sitten tiheällä siivilällä ja anna kerman jäähtyä. Vaihtoehtoisesti voit käyttää pikakahvijauhetta, jota ei tarvitse uuttaa kermaan.

Annostele kaikki ainekset kulhoon ja vatkaa tasaiseksi. Kaada seos jäätelökoneeseen ja valmista jäätelöä koneen ohjeen mukaisesti.
Valmistusaika on n. 30-50 minuuttia riippuen siitä, kuinka pehmeää jäätelöä haluat. Sekoita loppuvaiheessa joukkoon pieneksi murennetut valkosuklaapalat.
Mikäli haluat jätelöstä kovempaa, pidä jäätelöä pakastimessa puolisen tuntia.

Vinkki! Kokeile jäätelön seassa myös murustettuja Oreo-keksejä!


Suositellut tuotteet:

ICM-2SB_all_components_LR

Wilfa ICM-2SB Vanilje XL Jäätelökone

ICM-C15_Vanilje_frontlight1_Wilfa_LR_klikk

Wilfa ICM-C15 Vanilje Jäätelökone

Suomessa toista kertaa järjestettävä, Pohjoismaiden suurin kahvifestivaali vietetään tänä vuonna Ruoholahden Kaapelitehtaalla 22.-24. huhtikuuta.

Laadukas tapahtuma tuo saman katon alle mielenkiintoisimmat kahvit, kahvilat, paahtimot, laitevalmistajat ja ammattilaiset.

Tule mukaan kevään kuumimpaan tapahtumaan tutustumaan mm. kahvin valmistukseen, maisteluun sekä nykyisiin ja tuleviin kahvitrendeihin. Wilfan osastolla voit kuulla miten valmistetaan hyvää suodatinkahvia ja mikä merkitys vaa’alla, myllyllä ja oikeilla mittasuhteilla on laadukkaan kahvin valmistamisessa. Wilfan osastolla voit myös maistella kahvijäätelöä ja oppia, miten valmistat tätä tulevan kesän halutuinta herkkua kotona!

Lippuja voit voittaa Wilfan kisoissa Facebookissa ja Instagramissa.

Lisää tietoa tapahtumasta HCF 2016 sivuilla.

Suklaavohveleista kasattu kakku on maukas ja rento tapa juhlia.

Gluteeniton, maidoton

3-4 vohvelia:

6 luomukananmunaa
2 dl kookosmaitoa
5 rkl kookosöljyä
5 rkl kotimaista luomuhunajaa
1 dl kookosjauhoja
1 dl raakakaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta

Paistamiseen: kookosöljyä

Väliin & Pinnalle:

Kookoskermavaahtoa

Marjoja

Banaania

Rouhittua raakasuklaata

 

Valmista ensin väliin ja pinnalle tuleva kookoskermavaahto. Kaavi jääkaappikylmistä kookosmaitotölkeistä paksu valkoinen aines kulhoon ja lisää vanilja ja hunaja. Vatkaa kuohkeaksi. Siirrä jääkaappiin odottamaan ja valmista vohvelit.
Lämmitä vohvelirauta lämpöasetuksella 6. Vatkaa kananmunat, kookosmaito, kookosöljy ja hunaja vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa. Kaada munaseos kuivien ainesten sekaan ja sekoita varovaisesti sekaisin. Sivele vohvelipannun pinnoille kookosöljyä. Täytä pannu ja kypsennä laitteen ohjeiden mukaan, noin 2 minuuttia. Nosta vohveli lautaselle. Paista loppu taikina samoin. Kun kaikki vohvelit on paistettu, kasaa kakku lisäämällä vohvelikerrosten väliin kookoskermavaahtoa ja banaania. Lisää pinnalle kookoskermavaahtoa ja marjoja ja raastettua raakasuklaata.