Ainesosat:

Pohja

  • 300 g Oreo keksejä
  • 100 g voita

Kahvijäätelö

  • 4,5 dl kuohukermaa
  • 260 g kondensoitua maitoa
  • 0,5 dl vahvaa kahvia

Kahviganache/kastike

  • 200 g tummaa suklaata
  • 0,5 dl vahvaa kahvia
  • 1 dl kuohukermaa

Päälle

  • 3 dl kuohukermaa
  • 2 tl sokeria

Valmistus:

  1. Voitele irtopohjavuoan (halkaisija 20-22 cm) pohja ja reunat, ja pingot leivinpaperi pohjalle. Leikkaa kapeampi kaistale leivinpaperia, ja asettele se vuoan reunoille.
  2. Sulata voi. Murskaa keksit tehosekoittimessa tai kaulimella. Kaada keksimurut astiaan, ja lisää sulatettu voi. Sekoita kunnolla. Kun massa on sekoittunut, siirrä se irtopohjavuokaan ja paina sitä kevyesti niin, että siitä muodostuu kakun pohja. Laita jääkaappiin.
  3. Sekoita kuohukerma ja kondensoitu maito kulhossa vatkaimella, kunnes seos on kiinteää. Lisää lopuksi sekaan kahvi ja lisää massa irtopohjavuokaan keksipohjan päälle. Peitä tuorekelmulla ja laita pakastimeen vähintään 6 tunniksi kunnes se on kunnolla jäätynyt.
  4. Valmista kahvi/suklaaganache: Murskaa suklaa. Sekoita kuohukerma ja kahvi, ja lämmitä seosta miedolla lämmöllä, kunnes seos höyryää. Ota seos pois hellalta, ja lisää murskattu suklaa. Anna seoksen seistä pari minuuttia ennen kuin sekoitat. Kun suklaa on sulanut, anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  5. Ota kakku pakkasesta, ja asettele se kakkuvadille. Vatkaa kuohukerma ja sokeri kiinteäksi seokseksi. Lisää kahviganache/kastike vispattuun kermaan vähitellen ja käännä samalla. Seos on valmis kun se on saanut ns marmoroidun ulkoasun. Lisää seos kakun päälle. Tarjoile heti.

Kuva ja resepti: Marianne Pfeffer