Ainesosat:

Noin 12 leivosta

Marenki

  • 3 kananmunanvalkuaista
  • 3 ¼ dl sokeria
  • 1 tl omenaviinietikkaa
  • 1 rkl kaakaojauhetta

Kahvivaahto

  • 0,5 dl kuohukermaa
  • 3 rkl jäähdytettyä vahvaa kahvia
  • 50 g suklaarouhetta
  • 1,5 rkl tomusokeria

 

Koristeluun

  • Marjoja

 

Valmistus:

  1. Vatkaa kananmunanvalkuaiset vatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Lisää sokeri vähitellen, jotta massa pysyy kuohkeana. Lisää omenaviinietikka.
  3. Lisää kaakaojauhe, ja sekoita se varovasti marenkimassaan kääntäen.
  4. Lisää marenkimassa pursottimeen ja pursota 12 marenkikakkua leivinpaperilla vuoratulle paistopellille.
  5. Paista kiertoilmaotoiminnolla 125 asteessa noin 35-40 minuuttia.
  6. Sillä aikaa kun marengit paistuvat voit valmistaa kahvivaahdon. Sekoita kuohukerma vatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.
  7. Lisää kylmä kahvi ja sekoita. Lisää lopuksi suklaarouhe ja tomusokeri. Sekoita.
  8. Lisää lopuksi kahvivaahtoa marenkileivosten päälle ja koristele marjoilla.

 

Kuva ja resepti: Ida Lawaetz