Mustikkavohvelit

2 kananmunaa
3 dl kauramaitoa
3 dl jauhoja (kaura tai vehnä)
1 dl mustikoita (tuoreita tai jäisiä)
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
Hyppysellinen suolaa
3 rkl öljyä (kookos tai rypsi)

 

Granola

4 dl (gluteenittomia) kaurahiutaleita
1 dl hieman rouhittuja cashewpähkinöitä
1 dl hieman rouhittuja manteleita
1 tl luomukanelia
½ tl aitovaniljajauhetta
¾ dl inkiväärisiirappia
4 rkl kookosöljyä
ripaus suolaa
pakastekuivattuja vadelmia ja puolukoita

Itse tehty kookosjogurtti

400 ml kookosmaitoa
2 maitohappobakteerikapselia

Mustikkavohvelit

Laita kaikki ainekset blenderiin ja surauta tasaiseksi seokseksi. Paista vohveliraudalla rapeaksi. Tarjoile tuoreiden marjojen ja vaniljakastikkeen kanssa.

Granola

Sekoita kaurahiutaleet, pähkinät, kaneli ja vanilja. Sulata kookosöljy vesihauteessa juoksevaksi ja sekoita siihen inkiväärisiirappi, lisää seos kuiviin aineisiin ja sekoita hyvin.

Levitä granolamassa pellille leivinpaperille mahdollisimman tasaisesti, ripottele päälle hieman suolaa. Paista 170 asteessa noin 20 minuuttia kunnes granola on kullanruskeaa. Älä sekoita sitä paistamisen aikana. Lisää pakastekuivatut marjat ja anna granolan jäähtyä pellillä.

Itse tehty kookosjogurtti

Jogurtti on kätevä valmistaa esimerkiksi tiiviiseen lasipurkkiin. Pese ja kuivaa lasipurkki ensin huolellisesti.

Riko maitohappobakteerikapselit varovasti veitsellä ja kaada sisällä oleva jauhe lasiastiaan. Sekoita kookosmaito ja maitohappobakteereiden jauhe hyvin keskenään.

Sulje astia huolellisesti ja laita se pimeään, huoneenlämpöiseen paikkaan vähintään 24 tunniksi. Voit antaa jogurtin tekeytyä jopa 48 tuntiin saakka. Mitä pidempään annat jogurtin tekeytyä, sitä happamampaa siitä tulee. Maistele jogurttia ja kun se on mielestäsi sopivan hapanta, siirrä se jääkaappiin.

Kun jogurtti on saanut olla kylmässä 3-5 tuntia, se on valmista nautittavaksi. Tarjoile jogurtti esimerkiksi marjojen, hedelmien ja/tai myslin kera.