Ainekset

1 bataatti
1 valkosipulinkynsi
1 tlk (285 g) mustapapuja
tuoretta tai kuivattua chiliä maun mukaan
oliiviöljyä
1 tl juustokuminaa
½ tl jauhettua korianteria
½ tl paprikajauhetta
½ tl kuivattua oreganoa
1 kypsä avokado
6 pientä maissitortillaa

tarjoiluun:

sriracha-kastiketta
tuoretta korianteria
limettilohkoja
kaurapohjaista creme fraichea

Mustapapu-tomaattitacot

Kuori bataatti ja leikkaa melko pieniksi kuutioiksi. Silppua valkosipuli. Huuhtele mustapavut.

Kuumenna paistinpannulla reilu loraus oliiviöljyä. Lisää valkosipuli ja chili ja kuullota noin puoli minuuttia. Lisää bataatti sekä mausteet, paista kunnes bataatti on pehmennyt. Lisää pannulla mustapavut ja kääntele kunnes pavut ovat lämmenneet.

Kuutioi avokado. Lämmitä tortilla pannulla tai uunissa pakkauksen ohjeen mukaan. Täytä tortillat bataatti-mustapapuseoksella ja avokadolla. Lisää sriracha-kastiketta ja silppua päälle tuoretta korianteria. Purista päälle limettimehua. Halutessasi voit lisätä kaurapohjaista creme fraichea.