Snickers juustokakku
Ainesosat:
12 hengelle annosta
Pohja
- 225 g digestive keksejä
- 75 g paahdettuja ja suolattuja maapähkinöitä
- 120 g voita sulatettuna
Täyte
- 180 g sokeria
- 600 g maustamatonta tuorejuustoa
- 3,5 dl kuohukermaa
- 3,5 liivatelehteä
- 2 vaniljatangon siemenet
- 2 Snickers patukkaa
Kuorrutus
- 200 g maitosuklaata
- 5 rkl kuohukermaa
- 50 g paahdettuja ja suolattuja maapähkinöitä hienonnettuna
- 1 Snickers patukka
Lisäksi
- 3 rkl kinuskikastiketta
Valmistus:
- Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija 26 cm) leivinpaperilla ja/tai elmukelmulla.
- Murskaa keksit ja pähkinät erittäin hienoksi minisilppurilla. Sekoita sulatetun voin kanssa. Painele seos vuoan pohjalle tiiviisti – esimerkiksi lasin avulla. Laita jääkaappiin.
- Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään.
- Pilko 2 Snickers-patukkaa pieniksi paloiksi ja leikkaa kolmas viipaleiksi koristelua varten.
- Kuumenna 50 ml kermaa pienessä kattilassa ja lisää pehmeät liivatelehdet.
- Vatkaa sokeri, tuorejuusto, loput kerma ja vaniljansiemenet yhteen, kunnes saat ohuen juustokakkutäytteen.
- Kun liivate on sulanut, ota kattila pois liedeltä ja vatkaa seos ohuena nauhana täytteeseen. Vatkaa kunnes täyte on paksua ja sekoita joukkoon pilkotut Snickers-palat.
- Kaada ¼ täytteestä keksipohjan päälle. Lisää 1 rkl kinuskikastiketta, sitten taas ¼ täytettä ja lisää kinuskia. Toista ja lopuksi levitä loput täytteestä tasaisesti. Laita jääkaappiin 4 tunniksi.
- Sulata maitosuklaa ja kerma kattilassa miedolla lämmöllä, sekoita tasaiseksi. Kaada seos kakun päälle ja koristele pähkinöillä ja Snickers-viipaleilla.
- Laita kakku jääkaappiin vielä tunniksi – ja sitten se on valmis.
Kuva ja resepti: Julia Olsen / onekitchen
Suositellut tuotteet