Ainesosat:

12 hengelle annosta

Pohja

  • 225 g digestive keksejä
  • 75 g paahdettuja ja suolattuja maapähkinöitä
  • 120 g voita sulatettuna

Täyte

  • 180 g sokeria
  • 600 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 3,5 dl kuohukermaa
  • 3,5 liivatelehteä
  • 2 vaniljatangon siemenet
  • 2 Snickers patukkaa

Kuorrutus

  • 200 g maitosuklaata
  • 5 rkl kuohukermaa
  • 50 g paahdettuja ja suolattuja maapähkinöitä hienonnettuna
  • 1 Snickers patukka

Lisäksi

  • 3 rkl kinuskikastiketta

Valmistus:

  • Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija 26 cm) leivinpaperilla ja/tai elmukelmulla.
  • Murskaa keksit ja pähkinät erittäin hienoksi minisilppurilla. Sekoita sulatetun voin kanssa. Painele seos vuoan pohjalle tiiviisti – esimerkiksi lasin avulla. Laita jääkaappiin.
  • Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään.
  • Pilko 2 Snickers-patukkaa pieniksi paloiksi ja leikkaa kolmas viipaleiksi koristelua varten.
  • Kuumenna 50 ml kermaa pienessä kattilassa ja lisää pehmeät liivatelehdet.
  • Vatkaa sokeri, tuorejuusto, loput kerma ja vaniljansiemenet yhteen, kunnes saat ohuen juustokakkutäytteen.
  • Kun liivate on sulanut, ota kattila pois liedeltä ja vatkaa seos ohuena nauhana täytteeseen. Vatkaa kunnes täyte on paksua ja sekoita joukkoon pilkotut Snickers-palat.
  • Kaada ¼ täytteestä keksipohjan päälle. Lisää 1 rkl kinuskikastiketta, sitten taas ¼ täytettä ja lisää kinuskia. Toista ja lopuksi levitä loput täytteestä tasaisesti. Laita jääkaappiin 4 tunniksi.
  • Sulata maitosuklaa ja kerma kattilassa miedolla lämmöllä, sekoita tasaiseksi. Kaada seos kakun päälle ja koristele pähkinöillä ja Snickers-viipaleilla.
  • Laita kakku jääkaappiin vielä tunniksi – ja sitten se on valmis.

Kuva ja resepti: Julia Olsen / onekitchen

 

Suositellut tuotteet