Ainesosat:

  • 250 g haaleaa vettä (2,5 dl)
  • 20 g hiivaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 60 g ruisjauhoja (1 dl)
  • 90 g spelttijauhoja (1,5 dl)
  • 180 g (3 dl) ns Rågsikt jauhoa, joka koostuu 6/10 vehnäjauhosta ja 4/10 sihtiruisjauhosta sekoitettuna
  • 35 g kokonaisia pellavansiemeniä (0,5 dl)
  • 75 g auringonkukansiemeniä (1 dl)
  • 2 tl suolaa
  • 130 g hienoksi raastettua porkkanaa (n. 2 dl)

 

Vuokaan:

  • Voita
  • Seesaminsiemeniä

Valmistus:

  1. Murenna hiiva, ja laita se taikinakulhoon yhdessä haalean veden, oliiviöljyn ja jauhojen kanssa. Anna laitteen vaivata ainesosat yhteen keskiteholla noin 5 minuutin ajan.
  2. Lisää pellavansiemenet, auringonkukansiemenet, ja suola ja jatka vaivaamista noin 5 minuutin ajan.
  3. Lisää raastetut porkkanat, jaa nosta tehoa. Vaivaa kunnes porkkanat ovat hyvin sekoittuneet taikinaan.
  4. Voitele ja jauhota vuoka (tilavuus noin 1,5-2l). Lisää taikina vuokaan, ja anna sen kohota niin että se on lopulta kaksinkertainen alkukokoon verrattuna (siihen menee noin 1,5h)
  5. Paista uunin alatasolla noin 30-35 minuuttia 200 asteessa. Limpun keskiosan lämpötilan pitäisi olla noin 98-100 astetta – voita käyttää paistomittaria oikean lämpötilan varmistamiseksi.
  6. Ota limppu uunista ja anna sen viilentyä noin 5 minuutin ajan ennen kuin otat sen pois vuoasta. Odota vielä noin puolisen tuntia ennen kuin lähdet viipaloimaan leipää. Nyt leipä on valmis nautittavaksi!

 

Resepti ja kuva: Emma Brink Rask

 

Suositellut tuotteet: