Ainesosat:

Noin 4 annosta

  • 1 rkl voita tai öljyä
  • 1 sipuli
  • 2 porkkanaa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1-2 rkl tikka-masala maustetahnaa
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1 rkl tuoretta raastettua inkivääriä
  • 1 dl punaisia linssejä
  • 2 dl vettä
  • 1 purkki murskattuja tomaatteja
  • 1 purkki kookosmaitoa
  • Puolikkaan sitruunan mehu

Jogurttikastike

  • 2 dl kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia
  • 1 dl tuoretta korianteria
  • 1/2 tl juustokuminaa
  • 1/2 tl jauhettua korianteria
  • Sormisuolaa
  • Mustapippuria myllystä

Tarjoiluun

  • 1 dl cashew pähkinöitä
  • Tuoretta korianteria
  • Naan leipää

Valmistus:

  • Lämmitä voi tai öljy paksupohjaisessa kattilassa. Lisää hienoksi hakattu sipuli ja porkkana ja lämmitä  keskilämmöllä kunnes vihannekset ovat pehmeitä ja läpikuultavia.
  • Lisää valkosipuli, tikka-masala tahna, korianteria ja juustokumina ja anna paistua pari minuuttia.
  • Lisää linssit, vesi ja murskatut tomaatit. Anna kiehua pienellä lämmöllä noin 15 minuuttia kunnes linssit ovat pehmenneet.
  • Lisää kookosmaito ja kiehauta nopeasti.
  • Sekoita sauvasekoittimella seos tasaiseksi.
  • Lisää sitruunamehua, suola ja pippuria maun mukaan.
  • Tee jogurttikastike sekoittamalla jogurtti, tuore korianteri, juustokumina, jauhettu korianteri, suola ja pippuri mitta-astiaan ja sekoita seos tasaiseksi.
  • Tarjoile keitto kuumana, lisää päälle jogurttikastiketta, cashew pähkinöitä sekä tuoretta korianteria. Tarjoile halutessasi naan leivän kanssa.

Kuva ja resepti: Marianne Pfeffer

 

Suositellut tuotteet

 

 

 

Julkaistu 31. elokuun, 2025 i Reseptit