Ainesosat:

  • 400 g kikherneitä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl tahinia
  • Kourallinen tuoretta korianteria
  • 0,5 dl oliivioljyä
  • 1 sitruunan mehu
  • Sormisuolaa
  • Vettä – sen mukaan minkälaisen koostumuksen haluaa

Tarjoiluun

  • Oliiviöljyä
  • Hienoksi hakattua tuoretta korianteria
  •  1 tl paprikajauhetta

Valmistus:

  1. Valuta kikherneet, ja huuhtele ne veden alla. Kuivaa, ja laita ne isoon kulhoon, tai sauvasekoittimen silppurikulhoon. Lisää valkosipuli, tahini, oliiviöljy ja sitruunamehu.
  2. Sekoita sauvasekoittimella, kunnes koostumus on tasainen ja kuohkea.
  3. Jos hummuksesta tuli liian paksua, voit lisätä vettä kunnes koostumus on toivotunlainen.
  4. Lisää sormisuola ja maista
  5. Ennen tarjoilua asettele hummus kulhoon, lisää pieni määrä oliiviöljyä ja koristele paprikajauheella ja hienonnetulla korianterilla.

Kuva ja resepti: Marianne Pfeffer

 

Suositellut tuotteet

 

 

 

Julkaistu 31. elokuun, 2025 i Reseptit