Cookie Dough taikina

  • 120 g huoneenlämpöistä voita
  • 100 g sokeria
  • 50 g ruokosokeria
  • 0,6 dl maitoa
  • 180 g vehnäjauhoja
  • 1 tl vaniljauutetta, vaniljansiemeniä tai vaniljatahnaa
  • 1 ripaus sormisuolaa
  • 120 g suklaahippuja

Jäätelömassa

  • 4,5 dl kevyt- tai täysmaitoa
  • 2,5 dl kermaa
  • 150 g sokeria
  • 1 hyppysellinen suolaa
  • 4 kananmunankeltuaista
  • 1 tl vaniljauutetta, vaniljansiemeniä tai vaniljatahnaa

Valmistus:

Aloita cookie dough taikinalla, jotta keksinpalaset ehtivät jäätyä ennen jäätelön valmistumista.

  1. Vatkaa voi, sokeri ja ruokosokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi seokseksi. Vatkaa joukkoon maitoa vähän kerrallaan, ja lisää lopuksi vehnäjauhot, vanilja, suola ja suklaahiput. Siirrä taikina pursotinpussiin, ja leikkaa sen päästä noin 1cm pois.
  2. Ota pakkaseen mahtuva leikkuulauta tai pelti, ja vuoraa se leivinpaperilla. Pursota taikinakaistaleita, ja asettele ne niin, ettei ne koske toisiinsa jottei ne jäädy toisiinsa kiinni. Laita pakkaseen kunnes jäätelö on valmista.

Sen jälkeen valmistetaan jäätelö:

  1. Kuumenna kerma ja maito paksupohjaisessa kattilassa. Kuumenna kunnes seos on selkeästi lämmennyt, ja siitä nousee höyryä.  Varo kuitenkin, ettei seos pala pohjaan.
  2. Sekoita sokeri ja kananmunankeltuaiset keskenään, ja lisää seokseen hiukan maitoa ohuena nauhana samalla koko ajan sekoittaen.
  3. Kaada kananmuna-sokeri seos maitokattilaan ja pidä miedolla lämmöllä. Sekoita koko ajan, kunnes seos alkaa sakeutua, noin 8-10 minuuttia. Huomaa, että seoksen ei kuulu kiehua. Sekoita mukaan vanilja ja suola ja kaada kulhoon.
  4. Peitä lautasella tai muovikelmulla, ja laita jääkaappiin jäähtymään.
  5. Kaada jäätelöseos jäätelökoneeseen, ja anna sen käydä kunnes seos on jäätelönomaisen kiinteää (noin 30 minuuttia).
  6. Siirrä massa isompaan kulhoon, ja leikkaa cookie dough massasta pienempiä paloja, ja sekoita ne joukkoon. Peitä kulho, ja aseta pakkaseen noin 2 tunniksi.
  7. Ennen jäätelön nauttimista kannattaa se ottaa noin 20 minuutiksi jääkaappiin temperoitumaan. Nauti!

Resepti ja kuvat: Marianne Pfeffer Gjengedal

 

Suositellut tuotteet: