Ainesosat:

  • 4 kananmunankeltuaista
  • 2 rkl tuorepuristettua sitruunamehua tai valkoviinietikkaa
  • 1 tl Dijon sinappia (tai jotain muuta sinappia)
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1/4 tl sormisuolaa
  • Mustapippuria myllystä
  • 4 dl öljyä, esim. auringonkukkaöljyä

Valmistus:

  1. Lisää kaikki ainesosat öljyä lukuun ottamatta sauvasekoittimen mitta-astiaan. Sekoita, kunnes valkosipuli on hienontunut, ja massa on tasainen. Anna sauvasekoittimen seistä kulhossa.
  2. Kaada öljy varovasti mitta-astian reunaa pitkin niin, että se jää kellumaan massan pinnalle. Käynnistä sauvasekoitin alhaisimmalla teholla liikuttamatta sitä lainkaan. Kun pohjalla alkaa muodostua paksumpaa massaa / aiolia voit varovasti nostaa sauvasekoitinta. Mitä hitaamminen nostat, sen parempi lopputulos. Jatka öljyn lisäämistä kunnes seso on ilmava, mutta paksu.
  3. Jos aiolista tulee liian paksua voit lisätä jääkylmää vettä samalla sekoittaen kunnes koostumus on toivotunlainen.
  4. Mausta oman maun mukaan sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.

Vinkki!

  • Raikkaamman lopputuloksen saat lisättyä silputtua persiljaa, tilliä tai basilikaa.
  • Jos pidät tulisuudesta voit lisätä chiliä tai savustettua paprikamaustettua
  • Kevyemmän version saat  korvaamalla osan öljystä maustamattomalla jogurtilla

Kuva ja resepti: Marianne Pfeffer

 

Suositellut tuotteet

 

 

 

Julkaistu 31. elokuun, 2025 i Reseptit