Pizzataikina:
6 dl kylmää vettä
1 dl oliiviöljyä
½ pkt kuivahiivaa
1 rkl sokeria
1 kg siivilöityjä jauhoja, mieluiten 00-pizzajauhoja
1 rkl merisuolaa
Durumvehnää kaulintaan

Tomaattikastike:
1 purkki säilöttyjä tomaatteja
1 kourallinen tuoreita basilikan lehtiä
1 rkl merisuolaa
1 rkl sokeria
3 rkl oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä
1 tl vastajauhettua mustapippuria

Parmankinkkupizza:
1 mozzarella viipaloituna
Hieman raastettua mozzarellaa
Muutama siivu Parman kinkkua
Paahdettuja pinjansiemeniä
Rucolaa

Sinihomejuustopizza:
Sinihomejuustoa
Hieman raastettua mozzarellaa
Salaattia
Hyvää oliiviöljyä

Perustaikina, josta tulee 8 pizza-annosta

Pizzataikina:

Laita kaikki ainekset PROBAKER-yleiskoneeseen. Anna koneen käydä alhaisella nopeudella 10-15 minuuttia, kunnes taikina on kiiltävää ja joustavaa. Jos taikina on vielä hieman joustamatonta, lisää koneen tempoa ja vaivaa taikinaa nopeasti vielä 3 minuuttia. Kaada taikina hyvin jauhotetulle pöydälle ja anna kohota 20 minuuttia. Jaa taikina 8 osaan ja vaivaa niistä pieniä palloja. Voitele ne pienellä määrällä öljyä ja aseta ne öljytylle uunipellille riittävän etäisyyden päähän toisistaan. Peitä muovilla ja anna olla huoneenlämmössä 1-2 tuntia, kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi. Nyt voit jatkaa pizzojen tekoa loppuun asti tai laittaa jääkaappiin ja käyttää parin päivän sisällä.

 

Tomaattikastike:

Laita kaikki ainekset blenderiin. Sekoita ainekset keskenään blenderillä ja laita kastike sivuun. Jos kastiketta ei ole tarkoitus käyttää heti, se voidaan säilyttää jääkaapissa. Jos päädyt säilyttämään kastikkeen jääkapissa, kannattaa lämmittää kastike uudelleen niin, että kylmä kastike ei vaikuta paistamiseen.

 

Parmankinkkupizza:

Laita uuni täydelle teholle. Jos käytät kiviuunia, varmista, että se on tarpeeksi lämmin.

Kauli pizzataikina ohueksi, käyttäen kaulinnassa mieluiten durumvehnää. Lisää kerros tomaattikastiketta ja ripottele päälle juustoa. Paista pizzaa uunin alatasolla 250 asteessa kunnes pohja on kullanruskea. Laita heti uunin jälkeen päälle parmankinkkua, paahdettuja pinjansiemeniä ja kourallinen rucolaa ja nauti.

 

Sinihomejuustopizza:

Laita uuni täydelle teholle. Jos käytät kiviuunia, varmista, että se on tarpeeksi lämmin.

Kauli pizzataikina ohueksi, käyttäen kaulinnassa mieluiten durumvehnää. Lisää kerros tomaattikastiketta ja asettele päälle sinihomejuustoa. Ripottele päälle mozzarellaraastetta ja paista pizzaa uunin alaosassa 250 asteessa kunnes pohja on kullanruskea. Laita paistamisen jälkeen pizzan päälle hieman tuoretta salaattia ja oliiviöljyä.

Suositellut tuotteet: