Kermainen hernekeitto
Ainesosat:
Kermainen hernekeitto
- 600 g herneitä (sulatettuna mikäli käytät pakasteherneitä)
- 5 dl kasvislientä
- 2,5 dl kuohukermaa
- 25 g voita
- 1 sipuli hienoksi hakattuna
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 2 rl sitruunamehua
- Suolaa
- Pippuria
Parmesaanikrutongit
- 1/2 ranskanleipä tai patonki
- 0,5 dl oliiviöljyä
- 40 g hienoksi raastettua parmesaania
- Mausteita oman maun mukaan esim. valkosipulijauhetta, kuivattua persiljaa jne.
- Suolaa
- Pippuria
Koristeluun
- 0,5 dl creme fraichea
- 0,5 dl kuohukermaa (voidaan myös korvata creme fraichella)
- Tuoreita herrneitä. Jos tuoreita herneitä ei ole saatavilla niin voi korvata sulatetuilla pakasteherneillä
- Herneenversoa
- Pippuria myllystä
Valmistus:
Parmesaanikrutongit
- Laita uuni 200 asteeseen, ja kun odotat sen lämpenemistä leikkaa leipä noin 1×1 cm kuutioiksi.
- Laita leipäkuutiot kulhoon, lisää oliiviöljy ja parmesaani ja sekoita kunnolla.
- Kaada krutongit leivinpaperilla vuoratulle pellille, lisää suola, pippuri ja muut mausteet ja laita uuniin.
- Anna paistua noin 15 minuuttia välillä käännellen kunnes krutongit ovat saaneet kauniin kullankeltaisen pinnan ja ovat rapeita.
Kermainen hernekeitto
- Sulata voi kasarissa, lisää sipuli ja valkosipuli ja paista pari minuuttia keskilämmöllä.
- Lisää kasviliemi ja kerma, ja anna kiehua hiljalleen parin minuutin ajan.
- Lisää herneet, nosta lämpöä ja anna kiehua noin 5 minuuttia. Lisää suola ja pippuri.
- Lisää seos tehosekoittimen kannuun, ja lisää sitruunamehu. Anna tehosekoittimen käydä kunnes koostumus on tasainen.
- Maista, ja lisää mausteita tai sitruunamehua tarvittaessa. Kaada keitto neljään tarjoilukulhoon.
- Sekoita koristeluun tuleva kerma ja creme fraiche tasaiseksi seokseksi, ja kaada keiton pinnalle haluamaasi muotoon. Lisää parmesaanikrutongit, herneet, herneenversot ja pippuri.
Kuva ja resepti: Gourministeriet.dk
Suositellut tuotteet