Ainesosat:

Kermainen hernekeitto

  • 600 g herneitä (sulatettuna mikäli käytät pakasteherneitä)
  • 5 dl kasvislientä
  • 2,5 dl kuohukermaa
  • 25 g voita
  • 1 sipuli hienoksi hakattuna
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 2 rl sitruunamehua
  • Suolaa
  • Pippuria

Parmesaanikrutongit

  • 1/2 ranskanleipä tai patonki
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 40 g hienoksi raastettua parmesaania
  • Mausteita oman  maun mukaan esim. valkosipulijauhetta, kuivattua persiljaa jne.
  • Suolaa
  • Pippuria

Koristeluun

  • 0,5 dl creme fraichea
  • 0,5 dl kuohukermaa (voidaan myös korvata creme fraichella)
  • Tuoreita herrneitä. Jos tuoreita herneitä ei ole saatavilla niin voi korvata sulatetuilla pakasteherneillä
  • Herneenversoa
  • Pippuria myllystä

Valmistus:

Parmesaanikrutongit

  1. Laita uuni 200 asteeseen, ja kun odotat sen lämpenemistä leikkaa leipä noin 1×1 cm kuutioiksi.
  2. Laita leipäkuutiot kulhoon, lisää oliiviöljy ja parmesaani ja sekoita kunnolla.
  3. Kaada krutongit leivinpaperilla vuoratulle pellille, lisää suola, pippuri ja muut mausteet ja laita uuniin.
  4. Anna paistua noin 15 minuuttia välillä käännellen kunnes krutongit ovat saaneet kauniin kullankeltaisen pinnan ja ovat rapeita.

Kermainen hernekeitto

  1. Sulata voi kasarissa, lisää sipuli ja valkosipuli ja paista pari minuuttia keskilämmöllä.
  2. Lisää kasviliemi ja kerma, ja anna kiehua hiljalleen parin minuutin ajan.
  3. Lisää herneet, nosta lämpöä ja anna kiehua noin 5 minuuttia. Lisää suola ja pippuri.
  4. Lisää seos tehosekoittimen kannuun, ja lisää sitruunamehu. Anna tehosekoittimen käydä kunnes koostumus on tasainen.
  5. Maista, ja lisää mausteita tai sitruunamehua tarvittaessa. Kaada keitto neljään tarjoilukulhoon.
  6. Sekoita koristeluun tuleva kerma ja creme fraiche tasaiseksi seokseksi, ja kaada keiton pinnalle haluamaasi muotoon. Lisää parmesaanikrutongit, herneet, herneenversot ja pippuri.

Kuva ja resepti: Gourministeriet.dk

 

Suositellut tuotteet