Ainesosat

150 g sokeria

150 g vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

6 kananmunaa (huoneenlämpöiset)

Valmistus

Laita uuni 180°C:een.

Tärkeintä hyvän tuloksen saavuttamiseksi on, että kaikki raaka-aineet ovat huoneenlämpöisiä.

Vatkaa kananmunat ja sokeri vispilällä 60 % nopeudella n. 10 minuuttia, kunnes vaahto on lähes valkoista.

Siivilöi vehnäjauhot kahdesti hienon siivilän läpi, jolloin jauhot ovat ilmavia ja helposti sekoitettavissa vaahtoon. Kääntele jauhot varovasti vaahdon joukkoon lastalla nostelemalla seosta kulhon reunasta keskustaan ​​päin. Älä sekoita enempää kuin on tarpeen, jotta taikinaan jää mahdollisimman paljon ilmaa.

Kaada taikina vuokaan, jonka pohjalla on leivinpaperi ja paista kakku uunin alaosassa.

Paista kakkua n. 25 minuuttia. Tarkista paistoajan loppupuolella, että kakku on valmis. Tämä tehdään työntämällä tulitikku tai leivin tikku kakun keskelle. Jos tikku on puhdas, eli tikun päällä ei ole roikkunut ”raaka” taikina, kakku on valmis. Anna kakun paistua tarvittaessa vielä muutama minuutti ennen kuin tarkistat sen uudelleen.

Kun sokerikakku on valmis, ota se pois uunista. Levitä leivinpaperi päälle ja käännä kakku ylösalaisin. Odota leikkaamista ja koristele, kun kakku on jäähtynyt kunnolla.

Vinkki!

Saat tasaisemman pinnan, kun asetat kakun pohjapuoli ylöspäin kakkulautaselle. Jaa sitten sokerikakku kahteen tai kolmeen kerrokseen ja liota sitä mehulla, maidolla, hillolla tms. Koristele kakku oman maun mukaan. Kuvan kakku koostuu kolmesta kerroksesta ja päällä on tuoreita marjoja ja minttua. Täyte on tehty vadelmahillosta, jossa on paljon marjoja ja kermaa (5 dl kermaa ja 2 tl sokeria).

Suositellut tuotteet: