Norjan suurin kuluttajateknologiasivusto Tek.no julkaisi laajan testin kahvimyllyistä.

Wilfa Svart Uniform on testivoittaja ja Wilfa Svart Aroma toisella sijalla!

Pohjoismaissa juodaan erittäin paljon kahvia – me suomalaiset taidamme edelleen pitää kärkeä maailman eniten kahvia henkilömäärää kohti kuluttavana maana! Erikoiskahvien suosio on ollut jo vuosia nousussa ja kahvin laatuun kiinnitetään entistä enemmän huomiota. Kahvimylly on helpoin keino vaikuttaa kahvin makuun kotona – huolimatta siitä millä laitteella kahvisi valmistat. Kahvipavut sisältävät satoja makuun ja tuoksuun vaikuttavia aromeja. Heti kun papu jauhetaan, sen haihtuvaiset aromit alkavat vapautua ilmaan. Tästä syystä vastajauhettu kahvi tai ilmatiiviisti pakattu jauhettu kahvipaketti tuoksuu ensimmäistä kertaa avattaessa niin huumaavan hyvältä! Aromit haihtuvat kuitenkin koko ajan ja jo lyhyessä ajassa iso osa kahvin makuun vaikuttavista yhdisteistä on haihtunut ilmaan. Jotta saisit parhaan maun kahviisi, kannattaa kahvi ehdottomasti ostaa papuina ja jauhaa pavut kotona vasta juuri ennen kahvinvalmistusta.

Tek.no sivuston järjestämä testi osoittaa, että kahvimyllyissä on suuria eroja. Testi kattaa 10 sähköistä kahvimyllyä eri hintaluokista. Kahvimyllyjen hintaerot muodostuvat mm. siitä, kuinka monelle menetelmälle sopivaa kahvia mylly pystyy jauhamaan. Esimerkiksi pressopannu tarvitsee karkean jauhatuksen, kun taas espressokone vaatii erittäin hienon jauhemaisen jauhatuksen. Mitä tasalaatuisempaa kahvia mylly pystyy tuottamaan; mitä tasaisempi partikkelikoko jauhetussa kahvissa on, sitä paremmin kahvilaite pystyy uuttamaan kahvin ja saamaan kahvin maut esiin. Jotkut myllyt jauhavat vain kahdelle menetelmälle sopivaa kahvia, esimerkiksi suodatinkahvia ja pressopannuun sopivaa kahvia, kun taas korkeamman hintaluokan myllyt jauhavat koko skaalan espressosta pannukahviin.

Lue norjankielinen testi tästä.

Koko testin voittajaksi suoriutui Wilfa Svart Uniform

Best i test Coffeegrinder Uniform”Paras ja tasaisin jauhatustulos”

”Uniformin muotoilu on uniikki ja älykäs, ja valmistuslaatu virheetön; mustaa anodisoitua alumiinia, kestävää terästä ja vaaka vahvistettua lasia. Kun mylly tuottaa johdonmukaisesti hyviä jauhatustuloksia ja on luokkansa paras useimmilla muilla alueilla, on mahdotonta olla myöntämättä Wilfa Uniformia testivoittajaksi.” 

”Erottuu erityisesti edukseen espressojauhatuksessaan.”

”Myllyn kansi on UNI-vaaka. Idea on innovatiinen ja toteutus loistava.”

 

Testin toiseksi parhaaksi myllyksi todettiin Wilfa Svart Aroma

Coffeegrinder Aroma CGWS-130B Anbefalt tek.no”Paras ostos, kun et tarvitse espressojauhatusta.”

”Wilfa Svart Aroma on kahvimylly, jonka suurimman osan tätä testiä lukevien ihmisten tulisi ostaa sillä poikkeuksella, että espressojauhatusta tämä kahvimylly ei tee. Muutoin mylly on kaikin puolin erittäin hyvä ja myös edullisempi kuin testin voittaja. Jos tarve ei ole jauhaa suodatinkahvikarkeutta (eli suodatinkahvinkeittimet, aeropress, V60 yms.) merkittävästi hienompaa jauhatusta, niin Svart Aroma suoriutuu lähes yhtä hyvin kuin isoveljensä vaikka hinta on lähes kolmannes. Jos suodatinkahvi ja sitä karkeammat jauhatukset ovat sinun juttusi, mikään ei lyö Wilfa Svart Aromaa laudalta laadussa ja vastineessa rahalle.”

”Mylly tekee vaikutuksen myös alueilla, jotka eivät liity jauhatustulokseen. Rakenne on jykevä ja muotoilultaan se on yksi houkuttelevimmista.”

Tek.no 5.10.2019

 

 

Julkaistu 12. marraskuun, 2019 i Uutiset