Klikkaa kuvakkeita niin pääset tapahtumien Facebook-sivuille!

Vuoden tärkeimmät kahvikisat Brewers Cup & Vuoden Barista paljastavat kahvikulttuurin tämän hetken trendit

Kahvimaailman trendeistä kiinnostuneiden kannattaa suunnata ensi viikonloppuna Helsinkiin Aleksanterinkadun Paulig Kulmaan, kun kahvinvalmistamisen ammattilaiset kisaavat Brewers Cup (16.3.) ja Vuoden Barista (17.3.) -kilpailuissa.

Brewers Cup -kilpailussa kisataan suodatinkahvin valmistuksesta ja Vuoden Barista -kilpailussa selvitetään, kuka taitaa parhaiten espressopohjaiset juomat. Yleisö voi seurata kilpailijoiden työskentelyä kisa-areenana toimivassa Paulig Kulmassa. Kilpailujen voittajat edustavat Suomea huhtikuussa järjestettävässä maailmanmestaruuskilpailussa Bostonissa.

Kilpailuihin valmistaudutaan huolella, sillä ammattilaisten kesken kisatessa ei ole varaa jättää sattuman varaan. Brewers Cup -kilpailussa tuomaristo arvioi maun, tuoksun ja kahvin tasalaatuisuuden lisäksi baristan esiintymistä, ammattimaisuutta sekä kykyä kuvailla valmistamaansa kahvia.

”Hallittavaa riittää, sillä kokonaisuus syntyy pavuista, vedestä, lämpötilasta ja uuttoajasta”, sanoo Paulig Barista Instituten ohjelmajohtaja Emmi Kinnunen. ”Kilpailijoiden seuraaminen on kiehtovaa, etenkin kahvin kuvailu on oma taitolajinsa. Kotonakin kannattaa kokeilla, mitä nyansseja valmistamastaan suodatinkahvista voi löytää ja miten esimerkiksi tuoksu muuttuu kahvilaatua vaihtamalla. Kilpailut antavat kahvista kiinnostuneille hyvän katsauksen tämän hetken trendeistä.”

Brewers Cup ja Vuoden Barista -kilpailujen järjestämisestä vastaa SCA (Specialty Coffee Association) Finland sponsoriensa Wilfan ja Pauligin tuella.

Wilfa tuo hyvän kahvin salaisuudet kaikkien ulottuville

Wilfa on hyödyntänyt maailmanmestaritason osaamista omassa tuotekehityksessään työskentelemällä maailmanmestaribarista Tim Wendelboen kanssa. Yhteinen intohimo hyvään kahviin inspiroi Wilfaa ja Wendelboeta tuotekehityksessä.

”Tim tietää tarkalleen, mitä laitteilta vaaditaan jotta ne mahdollistaisivat parhaimman makuisen kahvin valmistuksen. Tällä periaatteella olemme kehittäneet yhdessä kahvinkeittimiä ja nyt viimeisimpänä uuden Wilfa Svart Uniform -kahvimyllyn. Helppo askel parempaan kahviin kotona on ostaa kahvi papuina ja jauhaa ne vasta juuri ennen valmistusta. Tämän uutuusmyllyn ainutlaatuisuus ovat sen leveät flat burr -terät, jotka pystyvät jauhamaan pavut tarkasti ja tasalaatuisesti kaikille kahvinvalmistusmenetelmille sopivaan karkeuteen aina espressosta pannujauhatukseen”, kertoo Wilfa Suomen toimitusjohtaja Nikolas Bogdanoff.

”Kilpailuja järjestetään erikoiskahvikulttuurin edistämiseksi ja ammattitaidon lisäämiseksi. Erikoiskahvilla tarkoitetaan ammattitaidolla valmistettua kahvijuomaa, joka erottuu yksilöllisyydellään, laadukkuudellaan, ominaistuoksullaan ja persoonallisuudellaan. Kilpailut ovat erinomaisia tilaisuuksia kehittyä ja verkostoitua alalla myös kansainvälisesti. SM-kilpailut ovat olleet monelle baristalle ponnahduslauta omalle uralleen”, toteaa SCA Finlandin kansallinen koodinaattori Jonna Korhonen.

 

Julkaistu 12. maaliskuun, 2019 i Uutiset