Mansikkamoussekakku
Ainesosat:
8-10 palaa
Mantelimarenkipohja
- 100 g paahdettuja manteleita tai mantelijauhoa (2 dl). Tämä ohje on tehty marcona manteleilla, mutta voit myös käyttää muita manteleita.
- 2 kpl kananmunanvalkuaista
- 60 g sokeria
- 1 rkl vehnäjauhoja
Mansikkamousse valkosuklaalla
- 2,5 kpl liivatelehteä
- 300 g valkosuklaata
- 300 g pakastemansikoita sulatettuna
- 1 rkl sitruunan mehua
- 3 dl vispikermaa
Mirror glaze valkosuklaalla
- 2 kpl liivatelehteä
- 50 g valkosuklaata
- 0,75 dl vispikermaa
- 75 g sokeria (vajaa 1 dl)
- 0,5 dl glukoosisiirappia
Lisäksi
- 50 g valkosuklaata
- 200 g tuoreita mansikoita
Valmistus:
Mantelimarenkipohja
- Lämmitä uuni 180 °C kiertoilmalla (200 °C ylä- ja alalämmöllä).
- Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, lisää sokeri vähitellen ja vatkaa kiiltäväksi marengiksi.
- Jauha mantelit jauheeksi ja kääntele marengin joukkoon. Lisää myös vehnäjauhot.
- Kaada taikina voideltuun vuokaan (n. 16 cm) ja paista noin 20 minuuttia.
- Anna pohjan jäähtyä täysin.
Mansikkamousse
- Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia.
- Sulata valkosuklaa varovasti.
- Soseuta mansikat sitruunamehun kanssa ja kiehauta. Sulata liivate joukkoon ja sekoita valkosuklaan kanssa tasaiseksi ganacheksi. Voit käyttää sauvasekoitinta.
- Vatkaa kerma kevyesti kuohkeaksi ja yhdistä mansikkasuklaaseokseen. Moussen tulee olla paksua mutta juoksevaa.
- Kaada mousse silikonimuottiin ja paina mantelipohja päälle. (Voit myös käyttää irtopohjavuokaa ja kaataa moussen pohjan päälle – tällöin ei tarvitse pakastaa, vaan riittää jääkaappikylmennys.) Pakasta yön yli tai vähintään 6–7 tuntia.
Mirror glaze
- Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia.
- Hienonna valkosuklaa ja laita korkeaan astiaan.
- Kiehauta kerma, sokeri ja glukoosisiirappi. Sulata liivate joukkoon ja kaada suklaan päälle. Sekoita tasaiseksi glaze-kuorrutteeksi. Vältä ilmakuplien syntymistä pitämällä sekoitin pinnan alla koko ajan tasaisesti, ilman nk. ylös-alas liikettä.
- Anna glaze-kuorrutteen jäähtyä noin 38–40 °C:seen – sen tulee olla juoksevaa mutta tarpeeksi paksua. Tarpeeksi paksua se on silloin, kun lusikan kastaa seokseen, ja kuorrute jää kiinni lusikan takapuolella. Jos liian kuumaa, lisää 1 rkl vettä.
- Irrota pakastettu kakku muotista ja aseta lasin tai kulhon päälle niin, että reunat jäävät ilmaan. Kaada glaze kakun päälle ja anna valua. Poista ylimääräinen glaze esim. veitsellä. Siirrä kakku tarjoiluastiaan ja anna sulaa jääkaapissa 4–5 tuntia ennen tarjoilua.
Koristelu
- Leikkaa kakkumuovista nauhoja (n. 2×19 cm ja 1×16 cm).
- Laita metalliset kakku- tai muottirenkaat (16 cm ja 18 cm) pakastimeen.
- Temperoi valkosuklaa. Levitä suklaa muovinauhoille. Ota muottirenkaat kylmästä ja paina suklaanauhat kylmiin renkaisiin suklaapuoli sisäänpäin. Pakasta.
- Irrota nauhat muotista ja muovista 5 minuutin kuluttua ja aseta kakun ympärille ja päälle.
- Asettele tuoreita mansikoita kakun päälle ja koristele mansikankukilla.
Kuva ja resepti: Brinkenbakar
Suositellut tuotteet