Intialainen tomaattikeitto
Ainesosat:
Noin 4 annosta
- 1 rkl voita tai öljyä
- 1 sipuli
- 2 porkkanaa
- 3 valkosipulinkynttä
- 1-2 rkl tikka-masala maustetahnaa
- 1 tl juustokuminaa
- 1 tl jauhettua korianteria
- 1 rkl tuoretta raastettua inkivääriä
- 1 dl punaisia linssejä
- 2 dl vettä
- 1 purkki murskattuja tomaatteja
- 1 purkki kookosmaitoa
- Puolikkaan sitruunan mehu
Jogurttikastike
- 2 dl kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia
- 1 dl tuoretta korianteria
- 1/2 tl juustokuminaa
- 1/2 tl jauhettua korianteria
- Sormisuolaa
- Mustapippuria myllystä
Tarjoiluun
- 1 dl cashew pähkinöitä
- Tuoretta korianteria
- Naan leipää
Valmistus:
- Lämmitä voi tai öljy paksupohjaisessa kattilassa. Lisää hienoksi hakattu sipuli ja porkkana ja lämmitä keskilämmöllä kunnes vihannekset ovat pehmeitä ja läpikuultavia.
- Lisää valkosipuli, tikka-masala tahna, korianteria ja juustokumina ja anna paistua pari minuuttia.
- Lisää linssit, vesi ja murskatut tomaatit. Anna kiehua pienellä lämmöllä noin 15 minuuttia kunnes linssit ovat pehmenneet.
- Lisää kookosmaito ja kiehauta nopeasti.
- Sekoita sauvasekoittimella seos tasaiseksi.
- Lisää sitruunamehua, suola ja pippuria maun mukaan.
- Tee jogurttikastike sekoittamalla jogurtti, tuore korianteri, juustokumina, jauhettu korianteri, suola ja pippuri mitta-astiaan ja sekoita seos tasaiseksi.
- Tarjoile keitto kuumana, lisää päälle jogurttikastiketta, cashew pähkinöitä sekä tuoretta korianteria. Tarjoile halutessasi naan leivän kanssa.
Kuva ja resepti: Marianne Pfeffer
Suositellut tuotteet