Hummus
Ainesosat:
- 400 g kikherneitä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl tahinia
- Kourallinen tuoretta korianteria
- 0,5 dl oliivioljyä
- 1 sitruunan mehu
- Sormisuolaa
- Vettä – sen mukaan minkälaisen koostumuksen haluaa
Tarjoiluun
- Oliiviöljyä
- Hienoksi hakattua tuoretta korianteria
- 1 tl paprikajauhetta
Valmistus:
- Valuta kikherneet, ja huuhtele ne veden alla. Kuivaa, ja laita ne isoon kulhoon, tai sauvasekoittimen silppurikulhoon. Lisää valkosipuli, tahini, oliiviöljy ja sitruunamehu.
- Sekoita sauvasekoittimella, kunnes koostumus on tasainen ja kuohkea.
- Jos hummuksesta tuli liian paksua, voit lisätä vettä kunnes koostumus on toivotunlainen.
- Lisää sormisuola ja maista
- Ennen tarjoilua asettele hummus kulhoon, lisää pieni määrä oliiviöljyä ja koristele paprikajauheella ja hienonnetulla korianterilla.
Kuva ja resepti: Marianne Pfeffer
Suositellut tuotteet