Aioli sauvasekoittimella
Ainesosat:
- 4 kananmunankeltuaista
- 2 rkl tuorepuristettua sitruunamehua tai valkoviinietikkaa
- 1 tl Dijon sinappia (tai jotain muuta sinappia)
- 2 valkosipulinkynttä
- 1/4 tl sormisuolaa
- Mustapippuria myllystä
- 4 dl öljyä, esim. auringonkukkaöljyä
Valmistus:
- Lisää kaikki ainesosat öljyä lukuun ottamatta sauvasekoittimen mitta-astiaan. Sekoita, kunnes valkosipuli on hienontunut, ja massa on tasainen. Anna sauvasekoittimen seistä kulhossa.
- Kaada öljy varovasti mitta-astian reunaa pitkin niin, että se jää kellumaan massan pinnalle. Käynnistä sauvasekoitin alhaisimmalla teholla liikuttamatta sitä lainkaan. Kun pohjalla alkaa muodostua paksumpaa massaa / aiolia voit varovasti nostaa sauvasekoitinta. Mitä hitaamminen nostat, sen parempi lopputulos. Jatka öljyn lisäämistä kunnes seso on ilmava, mutta paksu.
- Jos aiolista tulee liian paksua voit lisätä jääkylmää vettä samalla sekoittaen kunnes koostumus on toivotunlainen.
- Mausta oman maun mukaan sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.
Vinkki!
- Raikkaamman lopputuloksen saat lisättyä silputtua persiljaa, tilliä tai basilikaa.
- Jos pidät tulisuudesta voit lisätä chiliä tai savustettua paprikamaustettua
- Kevyemmän version saat korvaamalla osan öljystä maustamattomalla jogurtilla
Kuva ja resepti: Marianne Pfeffer
Suositellut tuotteet