Ainesosat:

Kakkupohja

  • 4 isoa kananmunaa
  • 180 g sokeria (2 dl)
  • 2 rl rapsi- tai ruokaöljyä
  • 3 rl jogurttia, kermaviiliä tai ranskankermaa
  • 1 tl vaniljatahnaa tai vaniljajauhetta
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • hyppysellinen suolaa

Vaniljakreemi

  • 2 kananmunankeltuaista
  • 2/3 dl sokeria (65 g)
  • 2 rl maissitärkkelystä
  • 2 dl maitoa
  • 15 g voita
  • 1 tl vaniljatahnaa tai 2 tl vaniljasokeria

Koristeluun

  • 1 l vispikermaa
  • 500 g mansikoita
  • 200 g vadelmia

Valmistus:

Kakkupohja

  1. Kuumenna uuni 160 °C kertoilmatoiminnolla (tai tavallinen 175 °C).
  2. Aseta irtopohjavuoan (halkaisija 20-23 cm) pohjalle leivinpaperi ja pingota paperi vuoan reunojen väliin.  Älä rasvaa reunoja, sillä taikina nousee paremmin ja saat korkeamman pohjan.
  3. Vatkaa munat ja sokeri todella kuohkeaksi ja paksuksi.
  4. Sekoita jogurtti, öljy, vaniljatahna/jauhe ja suola pienessä kulhossa.
  5. Sekoita toiseen kulhoon jauhot ja leivinjauheen
  6. Siivilöi ensin jauhoseos sokeri-kananmuna seoksen joukkoon ja lisää lopuksi varovasti jogurtti-öljy-vanilja-suola. Seoksen kuuluu edelleen olla paksu ja kuohkea.
  7. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 25-30 minuuttia. Voit kokeilla pohjan kypsyyttä painamalla puisen tikun pohjaan. Pohja on valmis, kun tikkuun ei jää kakkutaikinaa ja tikku on kuiva.
  8. Leikkaa vaakatasossa kolmeen osaan.

Vaniljakreemi

  1. Sekoita kananmunankeltuaiset, sokeri ja maissitärkkelys kulhossa.
  2. Kiehauta maito. Kaada se munaseokseen vatkaten ja kaada kaikki takaisin kattilaan.
  3. Kuumenna keskilämmöllä jatkuvasti sekoittaen, kunnes kreemi sakenee. Nosta liedeltä ja lisää voi ja vanilja.
  4. Kaada kulhoon, peitä kelmulla ja laita jääkaappiin jäähtymään.

Kakun kokoaminen

  1. Vatkaa kerma kevyeksi ja kuohkeaksi. Ota noin 2 dl sivuun ja sekoita vaniljakreemin kanssa.
  2. Leikkaa puolet mansikoista kuutioiksi. Levitä puolet kerma-vaniljakreemiseoksesta kakkupohjalevyn päälle. Lisää päälle mansikoita ja vadelmia ja tee sama seuraavalle kakkupohjalevylle.
  3. Aseta viimeinen kakkupohjalevy päälle ja levitä kerma kakun ympärille. Pursottele kermaa ”palloiksi” kakun reunoille. Ota lusikka, asettele se kermavaahtopallon keskellä, ja vedä lusikan pohjalla kermaa kakun keskustaa kohti.
  4. Lohko loput mansikat neljäsosiksi ja aseta ne kakun keskelle ja viimeistele vadelmilla.

Kuva ja resepti: Emma Brink Rask

 

Suositellut tuotteet: