Valkoista pölyä kertyy huoneeseen kun olen käyttänyt ilmankostutinta. Mistä on kyse?
Vastaus: vedessä voi olla kalkkia joka höyrystymisen jälkeen laskeutuu huoneen pinnoille. Vesi/kalkkisuodattimesta on apua ja suosittelemme erityisesti silloin, jos alueellasi on kovin kalkkipitoinen vesi tai jos käytät esimerkiksi kaivovettä ilmankostuttimessa.

Vettä muodostuu lattialle, kun kostutin on päällä?
Vastaus: Varmista, että kostutin on asennettu vähintään metrin korkeudelle lattiasta, jotta kosteus pääsee leviämään huoneeseen. Tarvittaessa nosta kostutin korkeammalle. Pienennä kosteutustasoa/-tehoa ja säädä (jos mahdollista) ulostulevan höyryn suuntaa. Apua voi myös olla siitä, että siirrät laitetta toiseen kohtaan tilaa, jotta kosteus pääsee leviämään paremmin.

Pitäisikö Wilfan ilmankostuttimen mukana tulla suodatin?
Vastaus: tavallisesti ei. Sellaisia on saatavilla tiettyihin malleihin erikseen ja suositellaan käytettävän, mikäli käytät kalkkipitoista vettä.

Miksi kuuma höyry ei ole kuumaa? Onko laitteeni rikki?
Vastaus: Ultraäänilaitteemme eivät tuota kuumaa höyryä vaan lämmintä. Lämmin höyry on vain hieman lämpimämpää kuin kylmä höyry eikä eroa välttämättä huomaa höyryä kädellä tunnustellessa. Anna lämpimän höyryn olla päällä jonkin aikaa ja kokeile sitten höyrysuuttimen alta, läheltä höyryn lähdettä. Tässä voit tuntea lämmön parhaiten.

Ionisointi, mikä se on ja missä tilanteissa sitä tulisi käyttää?
Vastaus: ionisointitoiminto neutralisoi ilman positiivisia ioneja tuottamalla negatiivisia ioneita mikä vähentää staattista sähköisyyttä. Ionisointi tarkoittaa sitä että laite laskee liikkeelle höyryn mukana negatiivisia ioneita jolloin siis ilmassa leijuvat epäpuhtaudet varataan negatiivisesti jolloin ne tarttuvat positiivisesti varautuneisiin pintoihin, kuten lattiaan tai seiniin. Käytä vain lyhyitä aikoja kerralla.

Mitkä ovat ylempi ja alempi % HUE-6B näytössä?
Vastaus: laite näyttää korkeimmillaan 80% kosteuden ja pienimmillään 40% kosteuden. Jos huoneessa on alle 40% ilmankosteus, ei näyttö näytä tätä.

DB mallissa HUE-6B?
Vastaus: 45db

Kostuttimesta kuuluu ääntä vähäisen käytön jälkeen?
Vastaus: laitteistoon on voinut kertyä kalkkia. Lisää veteen kalkinpoistoainetta.

Mikä on sisäinen hygrostaatti?
Vastaus: laitteessa se, joka mittaa kosteutta ja pitää sitä yllä.

HUE-55 Aroma Mist kostuttimessa on UV-valo. Mitä se tarkoittaa?
Vastaus: Kun säiliössä oleva vesi laitteen ollessa käynnissä johdetaan UV-valon vaikutuksen läpi, tappaa se vedestä siinä majailevia bakteereja. UV-valon taajuus ja energia on suurempi kuin tavallisen valon. UV-valoa käytetään yleisesti esim. juomaveden puhdistamiseen tai kirurgisten instrumenttien desinfioimiseen.

HUE-55 – miten lämmönvastus pitäisi puhdistaa?
Vastaus: Jos vastus ei puhdistu vedellä ja saippualla, kokeile liottaa vastusta jonkin aikaa vedessä johon olet lisännyt soodaa tai etikkaa.

Ilmankostuttimenne ovat ultraääni-ilmankostuttimia. Mitä se tarkoittaa?
Vastaus: Ultraääni on tekniikka jolla laitteemme toimii. Laitteessa on ultraäänen taajuudella toimiva ”värähtelijä” joka pilkkoo veden kemiallisen rakenteen niin että se muuttuu hienoksi sumuksi.

Miten tuoksutoimintoa voi käyttää?
Vastaus: Laitteissa, joissa on tuoksutoiminto, voit halutessasi laittaa pari tippaa tuoksuöljyä laitteen hajustetyynylle. Tuoksuöljyksi suosittelemme mahdollisimman luonnollista öljyä, sillä ne ovat turvallisimpia eivätkä aiheuta oireita. Markkinoilta on saatavilla luonnollisia tuoksuöljyjä, jotka ovat vaarattomia jopa sisäisesti nautittuna.