Näin valmistat ruokaa SOUS VIDE

Sous Vide

Sous Vide on tapa valmistaa ruokaa, joka antaa poikkeuksellisia, muilla valmistusmenetelmillä saavuttamattomia etuja. Ranskankielinen sana sous vide tarkoittaa “tyhjiössä”. Käytännössä ruoka tyhjiöpakataan, jonka jälkeen vakuumissa oleva ruoka kypsennetään vesihauteessa erittäin tarkassa lämpötilassa. Sirkulaattori lämmittää ja kierrättää vettä pitäen lämpötilan tarkasti oikeana. Vakuumipakattuna kypsennettävä ruoka säilyttää mehukkuuden, maut ja ravinteet kypsennyksen aikana ainutlaatuisella tavalla. Hidas, matalassa lämpötilassa kypsentäminen valmistaa kanan, kalan ja erilaiset lihat suussasulavan mureaksi ja uskomattoman mehukkaaksi.

Tämä yksinkertainen tekniikka varmistaa täydellisyyden joka kerta!

Miksi vakuumipakkaisit ruokaa?

Tyhjiöpakkaaminen on sous vide -ruoanvalmistuksen ensimmäinen askel ja edellytys. Tämän lisäksi tyhjiöpakkaaminen tekee marinoimisesta ja maustamisesta helppoa ja nopeaa: tyhjiöinti avaa raaka-aineen huokokset, jolloin marinadi pääsee imeytymään tehokkaasti.

Tyhjiöpakkauslaite antaa merkittäviä etuja myös ruoan säilyvyyteen. Tyhjiöpakkaamalla pidennät elintarvikkeiden säilyvyyttä jopa viisinkertaisesti! Tyhjiöpakkauslaitteella luodaan vakuumi eli ilmaton ja hapeton tila, jossa bakteerien kasvu hidastuu ja ruoka säilyy merkittävästi pidempään kadottamatta makua ja ravinteita.

Lähes kaikkia raaka-aineita ja ruokaa voidaan tyhjiöpakata. Säilyvyys pitenee huolimatta siitä, onko kyseessä huoneenlämmössä, jääkaapissa vai pakastimessa säilytettävä ruoka. Vakuumipakatut kuivatuotteet säilyvät paremmin, sillä ne eivät pääse tekemisiin kosteuden kanssa ja kosteat tuotteet säilyvät hyvänä kuivumatta. Tyhjiöpakkaamisen suojaa ruokaa myös pakastamisen aiheuttamilta kylmävaurioilta.