AINESOSAT

4-6 henkilöä

  • 2,5 dl kermaa
  • 2,5 dl maitoa
  • 100 g sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria aidon vaniljan kanssa
  • 4 munankeltuaista
  • 3 rkl vahvaa kylmää kahvia
  • 2 rkl kaakaota
  • 150 g tummaa suklaata
  • 50 g karkeasti hienonnettua tummaa suklaata
  • Tuoretta ja vahvaa kahvia tarjoiluun.

TOIMI NÄIN

1. Kuumenna maito ja kerma paksupohjaisessa kattilassa kunnes se höyryää.
2. Vatkaa keltuaiset, sokeri ja vaniljasokeri keskenään ja sekoita joukkoon hiljalleen lämmintä maitoa.
3. Kaada seos takaisin kattilaan ja lisää sekaan kahvi, kaakao ja 150 g suklaata. Kuumenna sekoittaen keskilämmöllä 8-10 minuuttia, kunnes seos sakeutuu. Seos ei saa kiehua. Kaada se kulhoon, peitä muovikelmulla ja anna jäähtyä jääkaapissa.
4. Lisää jäätelötaikinajäätelökoneeseen ja lisää hienonnettu suklaa jäädytysprosessin lopussa.
5. Säilytä jäätelö pakkasenkestävässä purkissa tai kulhossa ja laita pakastimeen vähintään 3 tunniksi ennen tarjoilua.
6. Laita jäätelö kuumuutta kestävään lasiin, kuppiin tai kulhoon. Kaada päälle kuumaa ja vahvasti keitettyä kahvia ja nauti heti.

Suositellut tuotteet:

jäätelökone wilfa icms-c15