Ainesosat:

Noin 6 hengelle

  • 4 kananmunankeltuaista
  • 4 rkl sokeria
  • 5 dl kuohukermaa
  • 1 tl vaniljajauhetta
  • 50 g suklaanappeja
  • 200 g Oreo keksejä
  • 60 g voita sulatettuna

Koristeluun

  • 50 g suklaata sulatettuna
  • mini Oreo-keksejä

Valmistus:

  1. Vatkaa munankeltuaiset, vaniljajauhe ja sokeri kuohkeaksi. Vatkaa kerma toisessa kulhossa kermavaahdoksi. Sekoita seokset keskenään ja lisää suklaanapit.
  2. Kaada seos jäätelökoneeseen, ja anna sen käydä noin 30 minuuttia. Jätä kuitenkin massa suhteellisen pehmeäksi. Kaada massa muottiin ja laita pakkaseen tunniksi.
  3. Murskaa oreot muruiksi ja lisää sekaan sulatettu voi. Sekoita hyvin. Kaada oreoseos muottiin jäätelömassan päälle ja painele tasaiseksi. Laita pakkaseen, ja pakasta yön yli tai vähintään 6 tuntia.
  4. Ennen tarjoilua koristele kakku sulaneella suklaalla ja mini oreoilla.

 

Resepti ja kuvat: Marie Munk Tranberg

 

Suositellut tuotteet