Ainekset (4-5 paksuhkoa vohvelia)

Focacciataikina:
5 dl kylmää vettä
1 pussi pizzahiivaa (noin 30 g)
1 pussi hapantaikinaa (toimii myös ilman)
800 g vehnäjauhoja (mieluiten 00-jauhoja)
2 rkl oliiviöljyä
3 tl sormisuolaa

Täyte:
½ dl oliiviöljyä
Tuoretta rosmariinia
Vihreitä oliiveja
Sormisuolaa

Valmistus

Laita kaikki ainekset suolaa lukuun ottamatta ProBaker-yleiskoneeseen ja vaivaa alhaisella nopeudella 10 minuuttia. Lisää suola ja vaivaa vielä 2 minuuttia. Peitä kulho foliolla tai pyyhkeellä ja anna kohota kaksinkertaiseksi (noin 1 h).

Voitele uuninkestävä vuoka öliiviöljyllä. Laita öljyä käsiisi ja siirrä taikina vuokaan. Peitä vuoka muovikelmulla ja anna kohota kaksinkertaiseksi.

Kuumenna uuni 240 asteeseen. Kaada öliiviöljyä focaccian päälle ja tee taikinaan sormin kuoppia. Päällystä tuoreella rosmariinilla ja oliiveilla ja ripottele päälle lopuksi hieman sormisuolaa.

Laita focaccia uunin keskiosaan ja alenna lämpöä 220:een. Paista 15-20 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea ja koputtaessa leivän pintaa ääni on ontto.

Siirrä ritilän päälle ja anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Suositellut tuotteet:

Julkaistu 30. huhtikuun, 2022 i Reseptit