6 hyvää syytä ostaa Wilfa ilmalämpöpumppu

Me tiedämme, että ilmalämpöpumppujen on kestettävä pidempiä kylmiä jaksoja, kosteata säätä sekä kesän helteitä. Pohjoismaiset ilmasto-olosuhteen voivat olla haaste laitteelle, jonka tulee toimia ulkona ympärivuotisesti ja säällä kuin säällä.

Ilmalämpöpumppu on kustannustehokas lämmitysvaihtoehto, joka tuottaa lämpöä käyttämällä ilmassa jo olevaa energiaa. Kesän kuumina päivinä toimintaprosessi on sama: lämpötilaero käytetään hyödyksi ja lämmin ilma jäähdytetään. Yksinkertaisilla huolto- ja ylläpitotoimenpiteillä ilmalämpöpumpun käyttöikä on noin 10-15 vuotta – mahdollisesti jopa kauemmin.

Miksi panostaa Wilfa ilmalämpöpumppuun? 

1. Säästät rahaa

Ilmalämpöpumpun suurin yksittäinen etu on energiansäästö. Säästämällä lämmitykseen käytettävää energiaa säästät myös rahaa.

Miksi ilmalämpöpumppu on energiatehokas?

Ilmalämpöpumppu käyttää vähemmän sähköenergiaa kuin sen tuottama lämpöenergia. Saat merkittävästi tehoa takaisin, ja sähkökulut pienenevät.

Ilmalämpöpumppusi energiatehokkuuden kertoo sen SCOP arvo. SCOP kertoo koko lämmityskauden hyötysuhteen, eli vuosihyötysuhteen. Esim. SCOP arvo 5.0 tarkoittaa, että yhdellä (1) kilowatilla sähköenergiaa saadaan tuotettua 5 kilowattia lämpöenergiaa. Eli ilmalämpöpumppusi tuottaa viisi kertaa enemmän lämpöenergiaa samalla kilowatti määrällä kuin esim. kotisi seinällä oleva sähköpatteri.

2. Miellyttävä sisäilmalämpötila

Ilmalämpöpumppu jakaa lämmön tasaisesti, joka mahdollistaa miellyttävän sisäilmalämpötilan laajemmalle alueelle.  Takka tai patteri lämmittää kyllä tehokkaasti, mutta lämpö keskittyy lämmityselementin läheisyyteen. Sekä patterit että takka toimivat toki hyvänä lisälämmönlähteinä, ja takka usein myös ns sisustuksellisena elementtinä.

3. Ympäristöystävällinen lämmönlähde

Hankkimalla energiatehokkaan ilmalämpöpumpun energiakulutuksesi vähenee, ja sitä myöden myös CO2-päästöt.

Ilmalämpöpumppu on muita lämmönlähteitä ympäristöystävällisempi vaihtoehto koska se hyödyntää uusiutuvaa energiaa, ja se tuottaa enemmän lämpöenergiaa kuin mitä se käyttää sähköä.

4. Viilennys

Ilmalämpöpumppuja käytetään maailmalla erittäin paljon pelkkään jäähdytykseen.

Kesähelteillä se on omiaan myös meille suomalaisille. Kuuman ja kostean ilman tilalle saadaan viileää ja kuivaa ilmaa. Usein luullaan, että ilmalämpöpumppu kuluttaa paljon sähköä viilennyskäytössä. Tämä ei enää pidä paikkaansa, koska nykyiset ilmalämpöpumput kuluttavat viilennyskäytössä sähköä noin 1-2 euron verran vuorokaudessa. Sopiva viilennyksessä ilmalämpöpumpulta pyydettävä lämpötila on noin +24-25°C, koska ilmalämpöpumppu poistaa samalla kosteutta ja kuiva ilma tuntuu viileämmältä.

5. Puhdistaa ilmaa 

Ilmalämpöpumppu lisää asumismukavuutta huomattavasti. Hitaasti kiertävä ilma tasoittaa lämpötilan koko talossa, ja samalla sekä kosteus- että homeriskit vähenevät sisäilman kosteuden laskiessa. Sillä saadaan raikas sisäilma, ja myös lattiat tuntuvat lämpimimmiltä. Ilmalämpöpumpussa on useita ilmansuodattimia, jotka parantavat huomattavasti sisäilman laatua, ja sitä käytetäänkin juuri sen vuoksi erittäin paljon allergisten sekä kotieläimiä sisätiloissa pitävien ihmisten ilmanpuhdistusjärjestelmänä.

6. Wilfan ilmalämpöpumpuilla on 7 vuoden takuu

Ilmalämpöpumppumme on tehty kestämään, ja siksi niillä on 7 vuoden takuu.

Huomioitavaa hankintaa tehdessä

Sinulla tulee olla asunto, johon ilmalämpöpumppu on mahdollista asentaa. Kannattaa muistaa, että laitteeseen kuuluu sekä sisä- että ulkoyksikkö, jotka tulee sijoittaa lähelle toisiaan.

Jos asut esim. rivitalossa tai kerrostalossa, ja naapurit ovat lähellä tulisi varmistaa, ettei ulkoyksikkö haittaa heitä. Myös sisäyksikön sijoittelu tulee miettiä tarkkaan, jotta se pääsee jakamaan ilmaan mahdollisimman tasaisesti ja esteettömästi. Ilmalämpöpumppu suositellaan asennettavaksi mahdollisimman avoimeen tilaan.

Wilfa ilmalämpöpumput hyödyntää ilmasta-ilmaan metodia

Ilmalämpöpumpussa on ulkoyksikkö, joka on sijoitettu talon ulkopuolelle ja sen tehtävänä on kerätä lämpöä ilmasta. Lämmityskäytössä kylmäaine sitoo ulkoyksikön kennossa höyrystyessään lämpöenergiaa. Ulkoyksikön puhallin siirtää ilmaa kennon läpi tehostaen muuten passiivisen kennon lämmönsiirtokykyä. Kun höyry sisäyksikön kennolla myöhemmin tiivistetään nesteeksi, se luovuttaa tuon saman ulkoa saadun lämpöenergian sisäilmaan.

Wilfa ilmalämpöpumput

Ilmalämpöpumpun huolto

Ilmalämpöpumppua on tärkeä huoltaa säännöllisesti.

Puhdistus

Ilmalämpöpumpun puhdistus olisi tärkeä muistaa tehdä säännöllisesti. Puhdistuksen laiminlyönti vähentää laitteen tehoa, ja sen äänentaso saattaa nousta. Suodatin kannattaa puhdistaa kerran kuussa, ja se tapahtuu irrottamalla suodattimet ja imuroimalla ne pölynimurin harjasuuttimella.

Jos suodattimet ovat kovin likaiset, pese suodattimet haaleassa vedessä astianpesuaineella.

Huolto

Ilmalämpöpumppu kannattaa huollattaa ammattilaisen toimesta säännöllisesti. Huolto pidentää laitteen käyttöikää ja varmistaa laitteesi hyvän hyötykertoimen myös jatkossa.

Säännöllinen huolto toimii myös hyvänä dokumentaationa siitä, että laitetta on huollettu asianmukaisesti mikäli jotain sattuisi takuuaikana.

WILFA ILMALÄMPÖPUMPUT

Ilmalämpöpumppu
Ilmalämpöpumppu
Ilmalämpöpumppu
VARMEPUMPE Wilfa Svalbard extreme INNEDEL
Ilmalämpöpumppu
Varmepumpe Trysil 6500 Gulv
Ilmalämpöpumppu