PUNAJUURIHAMPURILAISET
Punajuurihampurilaiset vuohenjuustokreemillä ja appelsiini- ja chilipikkelöidyllä porkkanalla. Tarjoillaan yrttileivän kanssa.

TEE NÄIN:
Punajuurihampurilaiset:
- Pilko chili ja valkosipuli sekä raasta punajuuret ja porkkana. Sekoita kaikki yhteen, ja lisää suola. Painele massaa kevyesti talouspaperilla, jolloin ylimääräinen neste imeytyy paperiin.
- Paahda auringonkukansiemenet, ja murskaa ne sen jälkeen tehosekoittimessa (tee yhteensä 100g, josta puolet käytetään hampurilaispihvimassaan ja puolet panerointiin).
- Sekoita loput ainesosat toiseen kulhoon.
- Puristele punajuurimassasta varovasti nesteet pois, ja yhdistä sitten kaikki yhteen astiaan. Sekoita kaikki Smooth mix vatkaimella, ja anna taikinan tekeytyä 10 minuutin ajan.
- Muotoile massasta 4 pihviä ja paneroi ne kääntelemällä niitä paahdetuissa ja murskatuissa auringonkukansiemenissä.
- Asettele pihvit öljyttyyn vuokaan ja paista ne airfryerissä 200 asteessa noin 15-18 minuuttia.
Vuohenjuustokreemi
Hienonna yrtit, ja sekoita sitten kaikki ainesosat keskenään Smooth mix sähkövatkaimella.
Appelsiini- ja chilipikkelöity porkkana
- Keitä etikka, sokeri, vesi ja chili.
- Lisää appelsiinin kuori ja raastetut porkkanat ja anna tekeytyä tunnin ajan.
Yrttileipä
Tang zhong:
Sekoita vehnäjauho ja maito miedolle lämmöllä, niin että siitä tulee liisterimäinen massa. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Leipä:
- Sekoita suola, rosmariini, timjami, valkosipuli ja voi kulhossa ja laita sivuun odottamaan.
- Ota toinen kulho, jossa sekoitat loput ainesosat Smooth mix vatkaimen taikinakoukuilla 6-8 minuutin ajan.
- Yhdistä seokset ja jatka sekoittamista vatkaimella noin 2-3 minuutin ajan
- Anna taikinan kohota 60 minuutin ajan huoneenlämmössä.
- Nosta taikina tasolla ja jaa neljään osaan. Muotoile sämpylän muotoisiksi, ja laita ne voideltuihin vuokiin.
- Anna taas kohota noin 40-60 minuutin ajan.
- Esilämmitä airfryer 200 asteeseen. Aseta vuoka laitteeseen, ja laskea lämpötila 175 asteeseen. Paista airfryerissa 15-20 minuuttia kunnes sämpylän sisälämpötila on 96 astetta.
- Ota leipä pois vuoasta, ja anna sen viilentyä ritilän päällä.
AINESOSAT:
4 hampurilaista
- 2 isoa punajuurta (100g)
- 1 iso porkkana
- 1/3 chili
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 tl suolaa
- 1 mm pippuria
- 1 kananmuna
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl kikhernejauhetta
- 1 rkl Maizena maissitärkkelys jauhoa
- 1 dl paahdettuja ja murskattuja auringonkukansiemeniä
Panerointiin:
- 1 dl paahdettuja ja murskattuja auringonkukansiemeniä
Vuohenjuustokreemi:
- 1 dl (n. 30g) vuohenjuustoa
- 1 dl kerikkalaista jugurttia 10%
- 1/3 dl rosmariiniä
- 1/3 dl timjamia
- 1 rl hunajaa
- Suolaa ja pippuria
Appelsiini- ja chilipikkelöity porkkana:
- 1/3 chili
- 0,5 dl etikkaa
- 1 dl sokeria
- 1,5 dl vettä
- 1 appelsiinin kuori raastettuna
- 2 porkkanaa
Yrttileipä:
Tang zhong
- 1,5 rkl erikoisvehnäjauhoja
- 0,5 dl maitoa 3%
Leipä
- 2 dl erikoisvehnäjauhoja
- 0,5 dl maitoa 3%
- 1 rkl juoksevaa hunajaa
- 7 g hiivaa
- 50 g tang zhong
- 1 tl suolaa
- 0,5 dl tuoretta pilkottua rosmariiniä
- 0,5 dl tuoretta pilkottua timjamia
- 1 hienonnettu valkosipulinkynsi
- 20 g voita
- Oliiviöljyä

