DUMPLINGSIT

TEE NÄIN:

Dumplingsit

  1. Pilko sienet, sipuli ja valkosipuli pieneksi.
  2. Paista niitä paistinpannussa. Kun ovat saaneet hiukan väriä lisää vasikanliemi, pippuri, suola ja viimeisenä voi. Anna jäähtyä.
  3. Sekoita sen jälkeen tuorejuusto sieniseokseen ja maista. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
  4. Kostuta wonton levyn ulompi reuna, lisää täyte ja taita yhteen. Paina reunat kevyesti yhteen.

Ponzu

Pilko valkosipuli ja chili hienoksi, ja sekoita ne soijan ja sitruunamehun kanssa.


Lisukkeet

  1. Poista mustakaalin kanta itse kaalista.
  2. Hiero kaaliin öljyä ja suolaa.
  3. Laita kaali airfryerin koriin, ja paahda 170°c 4-5 minuutin ajan. Anna jäähtyä.
  4. Jaa suippokaali puoliksi ja pensselöi seesamiöljyllä, suolalla ja pippurilla. Laita ne vuorostaan airfryeriin ja käynnistä lihanvalmistusohjelma (15 minuuttia 180°c).
  5. Leikkaa kyssäkaali ja keltajuuri ohuiksi paloiksi ja mausta ne ponzulla juuri ennen tarjoilua. Tarjoile loppuponzu dumplingsien kanssa dipattavaksi.
  6. Huuhtele salaatti ja viimeistele seesaminsiemenillä.

Fermentoitu chilimajoneesi

  1. Riko kananmuna sauvasekoittimen kulhoon ja lisää suola, sitruunamehu ja gochujang.
  2. Sekoita seuvasekoittimella.
  3. Lisää öljy, ja sekoita hetki.

AINESOSAT:

4 annosta

Dumplingsit

  • 250 g metsäsieniä
  • 10 g valkosipulia
  • 150g (2 kpl) sipulia
  • 20g vasikanlihalientä
  • 10 g soijaa
  • 7 g suolaa
  • 2 g mustapippuria
  • 20 g voita
  • 1 paketti Wonton levyjä
  • 100 g tuorejuustoa

Ponzu

  • 70 g (1 dl) soijaa
  • 60 g sitruunaa (mehua & kuorta)
  • 5 g (1 kynsi) valkosipulia
  • 5 g punaista chiliä
  • 10 g seesamiöljyä

Lisukkeet

  • 250 g mustkaalia
  • 2 kpl minisuippokaalia
  • 10 g seesamiöljyä
  • 1 kpl kyssäkaali
  • 1 kpl salaatti
  • 100 g ( 1 kpl) keltajuuri
  • 10 g seesaminsiemeniä
  • Rypsiöljyä
  • Suolaa

Fermentoitu chilimajoneesi

  • 1 kananmuna
  • 60 g (1 dl) vettä
  • 8 g suolaa
  • 4 g sitruunamehua
  • 15 g (1 rkl) gochujang tahnaa (voidaan korvata tuoreella chilillä tai Sambal tahnalla)
  • 4 dl rypsiöljyä