DUMPLINGSIT

TEE NÄIN:
Dumplingsit
- Pilko sienet, sipuli ja valkosipuli pieneksi.
- Paista niitä paistinpannussa. Kun ovat saaneet hiukan väriä lisää vasikanliemi, pippuri, suola ja viimeisenä voi. Anna jäähtyä.
- Sekoita sen jälkeen tuorejuusto sieniseokseen ja maista. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
- Kostuta wonton levyn ulompi reuna, lisää täyte ja taita yhteen. Paina reunat kevyesti yhteen.
Ponzu
Pilko valkosipuli ja chili hienoksi, ja sekoita ne soijan ja sitruunamehun kanssa.
Lisukkeet
- Poista mustakaalin kanta itse kaalista.
- Hiero kaaliin öljyä ja suolaa.
- Laita kaali airfryerin koriin, ja paahda 170°c 4-5 minuutin ajan. Anna jäähtyä.
- Jaa suippokaali puoliksi ja pensselöi seesamiöljyllä, suolalla ja pippurilla. Laita ne vuorostaan airfryeriin ja käynnistä lihanvalmistusohjelma (15 minuuttia 180°c).
- Leikkaa kyssäkaali ja keltajuuri ohuiksi paloiksi ja mausta ne ponzulla juuri ennen tarjoilua. Tarjoile loppuponzu dumplingsien kanssa dipattavaksi.
- Huuhtele salaatti ja viimeistele seesaminsiemenillä.
Fermentoitu chilimajoneesi
- Riko kananmuna sauvasekoittimen kulhoon ja lisää suola, sitruunamehu ja gochujang.
- Sekoita seuvasekoittimella.
- Lisää öljy, ja sekoita hetki.
AINESOSAT:
4 annosta
Dumplingsit
- 250 g metsäsieniä
- 10 g valkosipulia
- 150g (2 kpl) sipulia
- 20g vasikanlihalientä
- 10 g soijaa
- 7 g suolaa
- 2 g mustapippuria
- 20 g voita
- 1 paketti Wonton levyjä
- 100 g tuorejuustoa
Ponzu
- 70 g (1 dl) soijaa
- 60 g sitruunaa (mehua & kuorta)
- 5 g (1 kynsi) valkosipulia
- 5 g punaista chiliä
- 10 g seesamiöljyä
Lisukkeet
- 250 g mustkaalia
- 2 kpl minisuippokaalia
- 10 g seesamiöljyä
- 1 kpl kyssäkaali
- 1 kpl salaatti
- 100 g ( 1 kpl) keltajuuri
- 10 g seesaminsiemeniä
- Rypsiöljyä
- Suolaa
Fermentoitu chilimajoneesi
- 1 kananmuna
- 60 g (1 dl) vettä
- 8 g suolaa
- 4 g sitruunamehua
- 15 g (1 rkl) gochujang tahnaa (voidaan korvata tuoreella chilillä tai Sambal tahnalla)
- 4 dl rypsiöljyä

